Voldsom eksplosion midt i by

Sprængningen var så kraftig, at fragmenter smadrede ruder på den modsatte side af gaden

Udgivet Opdateret

Der er sket en sprængning ud for en smykkeforretning i Valby. Anmeldelsen blev modtaget lørdag formiddag, men sprængningen er formentlig sket i løbet af natten, oplyser Stefan Ladeby, som er vagtchef hos Københavns Politi.

Skader på døren

Det er forretningen Himalaya Diamonds på Toftegårds Allé, som er blevet ramt. Ved forretning ses der at være skader på døren. Derudover er der vinduer på den anden side af gaden, som er smadret.

- Det ser ud til, at det er fragmenter fra sprængningen, som har ramt bygningen på den anden side af gaden. Det siger noget om, hvor meget kraft der har været på, siger Stefan Ladeby.

Tjekker overvågning

Hvad der er blevet sprængt, hvem der har gjort det og andre relevante oplysninger om episoden, kan politiet endnu ikke bidrage med.

Ifølge Stefan Ladeby er politiet blandt andet i færd med at sikre videoovervågning fra området.

- Overvågning, vidner og forhøringer. Det er vi i gang med, lyder det fra vagtchefen.

Politiet undersøger mulig eksplosion på Toftegårds Alle i København lørdag.

KØBENHAVNS POLITI

Københavns Politi er Danmarks største politikreds målt på antallet af indbyggere, antallet af medarbejdere og på aktivitetsniveau i forhold til antallet af hændelser og anmeldelser.

Geografisk omfatter politikredsen København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner med i alt ca. 800.000 indbyggere.

Der er ca. 3.300 medarbejdere i Københavns Politi, heraf ca. 2.370 politiuddannede medarbejdere, ca. 90 politikadetter og ca. 180 juridiske medarbejdere ved anklagemyndigheden. Hertil kommer kontorfunktionærer og øvrige faggrupper.

Mere end 600 medarbejdere har deres daglige gang på Politigården i København. Herunder den centrale ledelse, administrationen, vagtcentral og servicecenter samt flere øvrige politiafdelinger. Politikredsens øvrige personale er fordelt over mange bygninger i hele politikredsen.

Kilde: Københavns Politi

Powered by Labrador CMS