Ville dræbe 14 personer

21-årig mand er blevet tiltalt for drabsforsøg på 14 personer. Hans sag skal behandles i Retten i Aarhus

Offentliggjort Sidst opdateret

Anklagemyndigheden ved Grønlands Politi oplyser, at en 21-årig mand er tiltalt for at have forsøgt at skyde og dræbe 14 tilfældige personer.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra politiet.

Skød helikopter

To personer blev 22. marts i fjor ramt og såret af skud, mens tre andre blev såret af glassplinter, da en helikopter fra Air Greenland blev beskudt på landingspladsen ved Narsaq i det sydlige Grønland.

Ud over skuddene mod helikopteren affyrede manden ifølge anklagemyndigheden også skud mod tilfældige personer i byen. Han var bevæbnet med en riffel.

Ville dræbe 14

Anklagemyndigheden har vurderet, at manden har haft forsæt til at dræbe 14 personer, og derfor er der rejst tiltale efter straffelovens bestemmelse om henholdsvis manddrab og samme lovs forsøgsbestemmelse.

Sagen er berammet til at køre over fem dage. Det sker fra 18. til 22. marts ved Retten i Aarhus.

Anholdt kort efter

Den 21-årige mand blev anholdt, cirka en halv time efter at skyderierne fandt sted, og har siden været i politiets varetægt.

Politiet mente dengang ikke, at nogle af de ramte havde en forbindelse til gerningsmanden, oplyste vicepolitiinspektør fra Grønlands Politi Lars Bjerregaard.

Hjælp fra Danmark

Grønlands Politi fik hjælp af danske kriminalteknikere i sagen, skrev mediet Sermitsiaq i forbindelse med skudhændelsen.

GRØNLANDS POLITI

Grønlands Politi er repræsenteret i hele Grønland med 19 politistationer fordelt i landets fem kommuner. 

Derudover har Grønlands Politi en landsdækkende vagtcentral, som ligger i Nuuk.

I størstedelen af de 55 bygder er politiet repræsenteret med kommunefogeder, som løser opgaver af politimæssig karakter.

Ud over at skulle løse de politimæssige opgaver, som også danske politikredse løser, er Grønlands Politi også ansvarlig for alle eftersøgnings- og redningsoperationer til lands inkl. på Indlandsisen. 

Det kaldes for Search and Rescue (SAR). 

Derudover deler Grønlands Politi og Arktisk Kommando ansvaret for SAR-opgaver til søs i de indenskærs farvande.

Grønlandske politifolk uddannes på Politiskolen i Grønland, og praktikforløbet foregår i Grønland. 

Uddannelsen som politibetjent i Grønland er ligestillet med uddannelsen på Politiskolen i Danmark, og derfor kan man gøre tjeneste i hele kongeriget, hvis man er uddannet fra Politiskolen i Grønland.

Danske politifolk gør jævnligt assistancetjeneste i Grønlands Politi i kortere eller længere perioder.

Kilde: Politi.dk

Powered by Labrador CMS