Vestas melder ud efter dødsulykke torsdag

Klemt ihjel hos vindmølleproducenten

Offentliggjort

Arbejdsulykker hos Vestas

I oktober 2015 blev en kvinde klemt ihjel mellem en reol og en vindmøllevinge på en af Vestas' fabrikker.

I oktober 2017 blev en kvinde kritisk skadet, da hun blev ramt i hovedet af en kran på en Vestas fabrik.

I februar 2022 blev en mand alvorligt skadet, da et 740 kg tungt metalelement ramte ham på en Vestas fabrik.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Vestas kommenterer torsdag eftermiddag den arbejdsulykke, der torsdag morgen kostede en mand livet på vindmølleproducentens adresse i Nakskov på Lolland.

- Om morgenen den 18. juli 2024 var en lastbilchauffør, der leverede varer fra vores leverandør, involveret i en tragisk hændelse på vores fabrik i Nakskov med dødelige kvæstelser til følge.

- Vestas vil gerne udtrykke vores dybeste medfølelse med den berørte persons familie, venner og kolleger, skriver Vestas til Ritzau.

Vestas bekræfter i øvrigt, at virksomheden vil arbejde tæt sammen med underleverandør og transportfirma for at undersøge ulykken.

Klemt ihjel

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi modtog anmeldelsen om ulykken klokken 08.50, og lidt efter klokken 10 oplyste politikredsen, at manden var afgået ved døden.

Den mandlige ansatte i 60'erne var blevet klemt under en genstand, og Arbejdstilsynet er blevet tilkaldt for at undersøge ulykken nærmere.

Da manden er udlænding, var det torsdag formiddag endnu ikke lykkedes at underrette hans pårørende om dødsfaldet, fremgår det. Det arbejder politiet på at få gjort.

Ikke første gang

Det er langtfra første gang, der sker alvorlige ulykker på en af den danske vindmøllefabrikants adresser.

De seneste ti år har der været i hvert fald tre andre alvorlige arbejdsulykker.

I oktober 2015 kom en kvinde i klemme mellem en reol og en tonstung vindmøllevinge, der skulle flyttes med en kran. Hun døde af sine skader.

I oktober 2017 blev en kvinde ramt i hovedet af en sammenfaldet kran, hvilket førte til, at hun efterfølgende var i kritisk tilstand.

I februar 2022 blev en mand fløjet med helikopter til hospitalet, efter at han blev ramt på skulderen af et 740 kilo tungt metalelement.

Powered by Labrador CMS