Vanvid: Mister bilen med raketfart

En 56-årige mand blev målt til at køre mindst det dobbelte af, hvad der var tilladt. Det kan koste ham bilen

En 56-årig mand blev onsdag målt af politiet til at køre alt for stærkt gennem Trustrup på Djursland. (Arkivfoto).
Offentliggjort Sidst opdateret

FÅ DIREKTE BESKED OM ULYKKER, TRAFIK OG KRIM

Download app'en 'Nyheder.dk' til din iPhone HER

En 56-årig mand fra Aarhus har indtil videre måttet tage afsked med sin bil, efter at politiet har sigtet ham for vanvidskørsel og i den forbindelse beslaglagt bilen.

Østjyllands Politi beretter torsdag i sin døgnrapport om episoden, der førte til beslaglæggelsen, som i sidste ende risikerer at munde ud i en egentlig konfiskation af bilen, hvilket betyder, at ejendomsretten overgår til staten.

Blitzet med dobbeltfart

Onsdag morgen og formiddag holdt en af ordensmagtens fotovogne parkeret for at afsløre eventuelle fartsyndere på Aarhusvej i landsbyen Trustrup sydvest for Grenaa.

Strækningen er kategoriseret som byzone, og dermed er den højeste tilladte hastighed 50 kilometer i timen.

Men klokken 09.00 målte fotovognen en bil, som kørte med mere end det dobbelte af, hvad der var tilladte. Mindst 102 kilometer i timen kørte bilisten ifølge politiet gennem landsbyen.

Ændret for år tilbage

For et par år siden blev færdselsloven på flere punkter strammet under overskriften "Stop vanvidskørsel". I den forbindelse blev det muligt at beslaglægge et køretøj med henblik på senere konfiskation i visse tilfælde.

Blandt andet når det drejer sig om grove fartforseelser med hastigheder på mere end 100 kilometer i timen, hvor den gældende fartgrænse overskrides med mere end 100 procent.

Slog alarm til kollegaer

Operatøren af politiets fotovogn slog derfor alarm til nogle kolleger, som befandt sig i området, og som fandt frem til bilisten, som blev standset og sigtet.

Politipatruljen valgte på stedet at inddrage mandens kørekort, og bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

En dommer skal afgøre

Konfiskation er et indgreb i ejendomsretten, og det er i sidste ende op til en domstol at træffe afgørelse om, hvorvidt det kan ske.

Østjyllands Politi har ikke oplyst, hvorledes den 56-årige stiller sig til sigtelsen og de øvrige indgreb.

Vanvidskørsel i Trustrup fører til bilbeslaglæggelse

En 56-årig mand fra Aarhus blev sigtet for vanvidskørsel efter at have kørt mindst 102 km/t i en 50 km/t zone i Trustrup.

Østjyllands Politi beslaglagde mandens bil og kørekort, hvilket kan føre til permanent konfiskation efter domstolsafgørelse.

Lovændringer under 'Stop vanvidskørsel' tillader beslaglæggelse ved hastighedsoverskridelser på mere end 100% af fartgrænsen.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Powered by Labrador CMS