Straksdom: Skal tre måneder i fængsel

En fodboldfan skal tre måneder i fængsel for at sparke politibetjent i brystet før superligakamp

Offentliggjort Sidst opdateret

En 29-årig mand har fået en straksdom på tre måneders ubetinget fængsel for at sparke en politibetjent i brystet i forbindelse med søndagens superligakamp mellem FC Midtjylland og Viborg FF.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Fodboldfanen var en del af en fanmarch op til kampen mellem de to lokalrivaler, da episoden fandt sted.

Vedkommende meldte tirsdag sig selv og har erkendt forseelsen. Anklagerfuldmægtig Nicolai Soelberg er tilfreds med udfaldet.

- Dommen sender et klart signal om, at retten ser strengt på vold begået mod politifolk, der bare passer deres arbejde og prøver at opretholde ro og orden, siger han i pressemeddelelsen.

Uklart om han vil anke

Det står endnu ikke klart, om den 29-årige har tænkt sig at anke dommen.

Kampen endte 3-1 til FC Midtjylland, som også fører landets bedste fodboldrække efter ti spillerunder. Viborg er nummer otte.

MIDT- OG VESTJYLLANDS POLITI

Midt- og Vestjyllands Politi dækker Ikast-Brande, Silkeborg, Ringkøbing-Skjern, Herning, Holstebro, Viborg, Skive, Lemvig, Struer, Thisted og Morsø kommuner.

Med sine 9.500 kvadratkilometer og 22,3% af landets samlede areal er Midt- og Vestjyllands Politi geografisk set den største politikreds.

De 586.000 borgere, der bor i politikredsen, bliver serviceret af politiet fra syv døgnbemandede lokalstationer i Holstebro, Thisted, Skive, Viborg, Silkeborg, Herning og Ringkøbing, fire nærpolitistationer i Lemvig, Skjern, Ikast-Brande og Nykøbing Mors samt en landbetjent i Nørre Snede.

I Midt- og Vestjyllands Politi ligger også det landsdækkende Politiets Administrative Center, som hvert år behandler mere end 1,5 millioner sager inden for områderne automatisk trafikkontrol, bøde, kriminalregister, kørekort, tilladelser og våben for borgere i hele landet.

Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi

Powered by Labrador CMS