Søger vidner til uhyggelig sag

Politiet søger vidner til et overfald i Aarhus tidligt lørdag morgen. En kvinde blev forsøgt voldtaget

Offentliggjort Sidst opdateret

En 53-årig kvinde blev tidligt lørdag morgen overfaldet og forsøgt voldtaget, da hun kom gående ved Botanisk Have i Aarhus.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse lørdag eftermiddag, efter at politiet har foretaget undersøgelser i området.

Kørte cykel

Anmeldelsen om overfaldet ved Poppelpladsen i Botanisk Have kom lørdag klokken otte. Overfaldet skal været sket omkring klokken fem.

Den ukendte gerningsmand var ifølge anmeldelsen kommet kørende på cykel bag kvinden inden overfaldet. Efterfølgende fandt voldtægtsforsøget sted. Manden flygtede kort tid efter fra stedet i nordlig retning.

Undersøgt med hunde og droner

Den 53-årige kvinde blev efter overfaldet kørt til behandling på hospitalet.

Lørdag morgen og formiddag var politiet til stede i området, hvor det blandt andet undersøgte med hunde og droner.

Først lød meldingen, at man undersøgte "et mistænkeligt forhold", men lørdag eftermiddag løfter politiet altså sløret for det grove overfald.

Grov sag

- Der er tale om en meget grov sag, som vi ser med stor alvor på.

- Ifølge anmeldelsen tyder det på, at kvinden var et tilfældigt offer, som netop havde forladt sin bopæl fra morgenstunden, da hun blev overfaldet og udsat for den seksuelle forbrydelse, siger politiinspektør Brian Voss Olsen fra Østjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Politiet søger nu vidner i sagen.

Muskuløs mand

Alle oplysninger med mulig relation til episoden kan have interesse for politiet, skriver politiet i sin pressemeddelelse.

Den formodede gerningsmand beskrives som værende 35-40 år, lyshåret og med kort skæg. Han beskrives som slank, men muskuløs og skandinavisk af udseende.

Han var kommet kørende på en mørk cykel med tynde dæk, formentligt i form af en slags racercykel.

Formentlig beruset

Han var iført en sort hættetrøje med skrift og var formentligt beruset, da han ifølge anmeldelsen lugtede af alkohol.

Hans hættetrøje var snøret tæt sammen omkring ansigtet. Manden talte engelsk med dansk accent til kvinden.

- Vi håber, at man vil kontakte os, hvis man har oplysninger om sagen, og vi vil også gerne bede bilejere og øvrige beboere og naboer i området med videoovervågning om at gennemgå dette med henblik på at få identificeret og udfundet gerningsmanden, siger Brian Voss Olsen.

Politiet kan kontaktes på telefonnummer 114, hvis man har oplysninger i sagen.

Powered by Labrador CMS