Sendte uhyggelig besked før drab
Ifølge anklagemyndigheden fik en 19-årig besked på at dræbe en kvinde via beskedtjenesten Messenger
- Skaf hende af vejen.
Det var den korte, klare og uhyggelige besked, som en nu 23-årig mand for et år siden sendte til en nu 19-årig mand på beskedtjenesten Messenger.
Beskeden handlede ifølge anklagemyndigheden om en 20-årig kvinde, der nogle få timer senere blev fundet dræbt i en lejlighed i Køge.
Kvinden blev fundet død den 14. juli sidste år, da politiet klokken 15.55 rykkede ud til en lejlighed på Københavnsvej.
Hun var blevet stranguleret og havde alvorlige kvæstelser i hovedet.
Kort efter blev to mænd, der i dag er 19 og 23 år, anholdt.
Den yngste er fra Køge, mens den ældste er fra Vejle-området.
Nu har anklagemyndigheden tiltalt dem begge for drabet.
Sendt kort før drab
Af anklageskriftet, som Ritzau er i besiddelse af, fremgår det, at den omtalte besked blev sendt klokken 12.33.
Kvinden blev dræbt mellem klokken 14.15 og 15.20.
I forlængelse af beskeden på Messenger skrev den ældste af de tiltalte via Wickr, at han ville sende to personer fra Satudarah ud for at fjerne liget, når den anden havde slået kvinden ihjel, fremgår det af anklageskriftet.
Liget fjernet
Om han har en form for kontakt til personer i rockergruppen er uvist.
Men liget blev ikke fjernet, før politiet dukkede op, og politiet har tidligere afvist, at drabet skulle have forbindelse til rocker- eller bandemiljøet.
Efter drabet sendte drabsmanden via Wickr og Snapchat ifølge anklageskriftet et billede af den døde kvinde til sin medsammensvorne med beskeden: "E du stolt nu".
Ukendt motiv
Hvad motivet til det brutale drab skulle være er ikke kendt i offentligheden.
Kvinden, der ifølge Ekstra Bladet var tømrerlærling, boede ikke på adressen, hvor hun blev dræbt, men hun kom der ofte.
Dagen efter drabet blev de to mænd fremstillet i grundlovsforhør.
De fremstod rolige og fattede, både da de ankom til retslokalet, og da sigtelsen blev læst op.
De nægtede sig begge skyldige.
Torsdag den 23. september indledes sagen mod dem ved Retten i Roskilde.
LÆS HER OM LIGSYN, DØDSATTESTER OG OBDUKTION
Ligsyn. Når en person er død, skal liget synes af en læge, der ud fra sikre dødstegn fastslår, at personen er død.
Det er den læge, der foretager ligsynet, der udsteder dødsattesten. Hvis lægen vurderer, at dødsmåden eller dødsårsagen ikke er naturlig, så skal lægen kontakte politiet, der sammen med embedslægen senere gennemfører et retslægeligt ligsyn.
Retslægeligt ligsyn. Når lægen vurderer, at dødsmåden eller dødsårsagen ikke er naturlig (ulykke, selvmord, drab), skal lægen tilkalde politiet. Det er så politiet og embedslægen, der sammen skriver dødsattesten. Ud fra sygdomsforløb og omstændigheder i øvrigt vurderer embedslægen og politiet, om liget skal obduceres .
Dødsattest Dødsattesten er et bevis på, at en læge har konstateret personen død.
Afdøde må ikke lægges i kiste, begraves, kremeres eller føres ud af landet, før dødsattesten er underskrevet af en læge. Når lægen vurderer, at der ikke er klarhed over dødsmåde eller dødsårsag, skal lægen tilkalde politiet. Så er det politiet og embedslægen, der gennemfører ligsynet og skriver dødsattesten.
Obduktion Der findes to former for obduktioner - lægevidenskabelig obduktion og retslægelig obduktion.
Lægevidenskabelig obduktion Lægevidenskabelig obduktion har til formål at fastslå den nøjagtige dødsårsag. Det for at få bedre kendskab til den eller de sygdomme, som den afdøde led af. Derudover til brug for forskning og uddannelse.
En lægevidenskabelig obduktion må ikke foretages uden, at den nu afdøde tidligere har givet skriftligt samtykke, eller pårørende efterfølgende har givet samtykke.
Retslægelig obduktion Retslægelige obduktioner besluttes af politiet ved mistænkelige dødsfald eller dødsfald, hvor dødsmåde og dødsårsag ikke umiddelbart kan fastslås.
En retslægelig obduktion er en ydre og indre undersøgelse af et dødt menneskes krop med det formål at fastslå årsagen til at personen er død.
Alle organer undersøges og der udtages blodprøver og materiale til kemiske undersøgelser. Retslægelig obduktionen gennemføres for at udelukke eller fastslå en forbrydelse. Når der foreligger en forbrydelse, er det vigtigt at dødsårsag og dødsmåde er nøje beskrevet. Det er afgørende, når retten eventuelt senere skal vurdere sagen.