Politi: -Pas på falske 'betjente'

Endnu engang forsøger svindlere at narre intetanende danskere. Nu udgiver flere sig for at være betjente

'Falske betjente' forsøger at franarre borgere deres penge, lyder det fra Københavns Politi
Offentliggjort Sidst opdateret

Falske politibetjente er i øjeblikket på spil på de danske telefonlinjer. 

Det skriver Københavns Politi på Twitter. 

Tidligere er det set, at svindlerne ringer for at udgive sig for at være fra banken, og præcis sammen trick forsøger de sig med nu - hvor de dog i stedet påstår, at de ringer fra politiet. 

- De fortæller, at nogen er ved at hacke sig ind på borgerens konto, hvorfor de skal flytte deres penge i sikkerhed på politiets konto, lyder det fra politikredsen.

Vil aldrig ske

Herefter beder de om ofrets Nemid-oplysninger, som de skal bruge til at "stoppe overflytningen". Men det vil aldrig foregå i virkelighedens verden, forsikrer politiet. 

- Politiet vil aldrig bede borgere om at overflytte penge fra egne konti, og vi opfordrer til, at man ikke giver sine adgangskoder eller cpr-nummer til folk, man ikke kender, lyder opfordringen. 

Mit digitale selvforsvar

Mit digitale selvforsvar er en app udgivet i samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk, Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden. Formålet med appen er, at give forbrugere mulighed for at gennemskue fup og svindel på nettet og undgå at blive ofre for it-kriminalitet.

Har man appen installeret på en Iphone eller Android-telefon, får man mulighed for at modtage advarsler, der handler om aktuelle trusler. Truslerne er af vidt forskellig karakter og kan både være falske sms’er, falske mails og forskellige former for phishing-angreb, fuptelefonopkald og meget, meget andet.

Ifølge dem, der står bag appen, sendes advarslerner ud på baggrund af oplysninger leveret via samarbejdspartnere. Disse partnere er blandt andet politiet, banker, Forbrugerombudsmanden og andre.

Man har også selv mulighed for at sende tips ind via appen, og viser disse tips sig at være korrekte, kan også de indgå i beslutningen om at advare om en ny form for svindel, der huserer på nettet.

Appen byder også på guides og tips til, hvordan man beskytter sig selv på nettet, og hvad man skal gøre, hvis skaden allerede ér sket.

Mit digitale selvforsvar på Apple Itunes.

Mit digitale selvforsvar på Google Play. 

Læs mere om Mit digitale Selvforsvar hos Tænk.

Powered by Labrador CMS