Politi med nyt om stjålet urne med kvinde

Strandfoged gjorde opsigtsvækkende fund

Den stjålne urne er dukket op igen
Den stjålne urne er dukket op igen
Offentliggjort Sidst opdateret

Det sendte formentligt chokbølger gennem en vestjysk familie, da tyve tirsdag blandt andet stjal en urne med de jordiske rester af en afdød kvinde.

Nu er urnen blevet fundet sammen med en række andre tyvekoster.

Indbruddet fandt sted i Kloster Kirke nær Ringkøbing i Vestjylland. Tyvene stjal af uransagelige grunde urnen, som ikke kunne komme i jorden på grund af frost.

Strandfoged gjorde fundet

- Onsdag formiddag fandt en strandfoged et opbrudt pengeskab nord for Søndervig. Pengeskabet indeholdt de koster, som vi i går bad offentligheden om hjælp til at finde efter et indbrud i Kloster Kirke. 

Blandt kosterne, der blev fundet, var også urnen med de jordiske rester af en kvinde. Alle kosterne er nu genudleveret til kirkens personale, oplyser vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Vidste det ikke

- Det er rart, at tyvene kun har taget kontanterne og ladet de ting ligge, som virkelig betyder noget for andre, siger fungerende politikommissær ved lokalpolitiet i Ringkøbing Heine Bærentsen.

Urnen var bag lås i pengeskabet. Tyvene har formentlig ikke været klar over det usædvanlige indhold, da de slæbte afsted med det 200 kilo tunge pengeskab.

Selv om det vigtigste indhold af pengeskabet nu er fundet, fortsætter politiet jagten på gerningsmændene.

Powered by Labrador CMS