Politi efterforsker børns asbest-arbejde

Politiet har indledt efterforskning af en sag, hvor børn har pillet asbestholdige tagplader ned i Sønderborg

Offentliggjort Sidst opdateret

Ulovligt børnearbejde med asbest i Sønderborg

Seks børn mellem 12 og 16 år arbejdede ulovligt med nedrivning af asbestholdige tagplader for LM Multiservices.

Arbejdstilsynet udstedte 14 strakspåbud efter tilsyn og politiet efterforsker nu sagen, som kan involvere menneskeudnyttelse.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker en sag om børn, der ulovligt har arbejdet på en adresse i Sønderborg Kommune med at nedrive asbestholdige tagplader.

Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse torsdag.

Det er tidligere kommet frem, at seks børn i alderen 12-16 år har arbejdet for den vestsjællandske virksomhed LM Multiservices.

Mindst tre børn har arbejdet med asbest

Mindst tre af børnene har pillet asbestholdige eternittagplader ned.

Arbejdstilsynet var på et tilsynsbesøg på landejendommen i midten af september, hvor arbejdet blev udført. Det førte til, at der blev udstedt 14 strakspåbud om at stoppe arbejdet, som både er farligt og ulovligt.

Sagen blev 10. oktober anmeldt til politiet.

En sag om børn, der arbejdede med at nedrive eternitplader med asbest i, kaldes af Syd- og Sønderjyllands Politi alvorlig. Politiets efterforskning af sagen kan tage "adskillige uger", lyder det. (Arkivfoto).

- Alvorlig sag

- Vi gennemgår allerførst det materiale, som vi har modtaget fra Arbejdstilsynet om tilsynsbesøget, og det materiale, vi har modtaget fra Midt- og Vestsjællands Politi, hvor børnene og det pågældende firma er bosiddende, siger vicepolitiinspektør Jan Rasmussen fra Syd- og Sønderjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Politiet kalder sagen alvorlig både på grund af asbesten og børnenes alder.

Politikredsen forventer, at efterforskningen af sagen vil vare "adskillige" uger.

Det kan ifølge politiet vise sig, at der også har været overtrædelser af andet end arbejdsmiljøloven.

Ingen sigtet

- Vi efterforsker bredt, herunder om der også kan være en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om menneskeudnyttelse. Her skal efterforskningen vise, om børnene er blevet rekrutteret til at arbejde under åbenlyst urimelige forhold, som det er formuleret i loven, siger vicepolitiinspektøren i pressemeddelelsen.

Torsdag er ingen endnu sigtet i sagen.

Da der er tale om en formodet lovovertrædelse, der er begået i Syd- og Sønderjyllands Politikreds, bliver sagen efterforsket her. Det vil dog ske i et samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi.

Powered by Labrador CMS