PET deler uhyggelig mistanke

PET følger sagen om eksplosioner i nærheden af Israels ambassade i Danmark tæt, lyder det i udtalelse

Offentliggjort Sidst opdateret

Politiets Efterretningstjeneste (PET) holder øje med en mulig forbindelse til Iran i sag om eksplosioner i nærheden af Israels ambassade onsdag.

Det fremgår af en skriftlig udtalelse fra efterretningstjenesten torsdag.

Kan have haft rolle

Torsdag har Fredrik Hallström, der er operativ chef i svensk politis efterretningstjeneste Säpo, sagt, at der er en del, der taler for, at Iran kan have haft en rolle i et skyderi ved den israelske ambassade i Stockholm.

Holder øje

- Det er selvfølgelig en udvikling, PET holder øje med, for hvis vi har en statslig aktør, der får unge kriminelle til at udføre handlinger rettet mod jødiske mål i vores naboland, så kan vi jo være bekymrede for, at det også vil ske i Danmark, lyder det i udtalelsen.

Efterretningstjeneste følger sagen om sprængningerne tæt, lyder det videre i udtalelsen.

PET - POLITIET EFTERRETNINGSTJENESTE

Politiets Efterretningstjeneste (PET) er Danmarks nationale efterretnings- og sikkerhedstjeneste, der blev oprettet i 1939 under Rigspolitichefen. Tjenesten har til opgave at identificere, forebygge og imødegå trusler mod friheden, demokratiet og den nationale sikkerhed i det danske samfund, såvel i Danmark som trusler rettet mod danskere og danske interesser i udlandet.

Fra den 1. maj 2007 til udgangen af 2013 var politimester Jakob Scharf tjenestens chef, men han måtte dog trække sig efter beskyldninger om dyre tjenesterejser og historien om, at Pia Kjærsgaard blev forsøgt forhindret i at besøge fristaden Christiania sammen med resten af Folketingets Retsudvalg.

Den 1. januar 2014 tiltrådte hans afløser, statsadvokat Jens Madsen. Han fratrådte få timer før offentliggørelsen af redegørelse for håndtering af attentatet i København i 2015, med virkning fra 1. juni samme år.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS