Overfalder mand i byretten

Nu får det konsekvenser

Offentliggjort Sidst opdateret

- Tæsk ham.

Noget i den retning sagde en 24-årig mand en eftermiddag i januar i år inde i Retten i Hillerød, hvorefter to andre mænd hoppede på et offer i retsbygningen.

Det fremgår af anklageskriftet mod de tre mænd, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Offeret blev angiveligt overdynget med slag og spark. Han blev væltet omkuld og ramt af endnu en omgang slag, så han fik en rift ved øjet, en bule i hovedet og næseblod, står der i anklageskriftet.

I januar blev en person angiveligt udsat for et voldeligt overfald i Retten i Hillerød. Tre mænd er tiltalt. Sagen mod dem behandles i samme byret den 28. oktober. (Arkivfoto).

Det står ikke klart, hvorfor de tre havde udset sig netop det offer, eller hvorfor de angiveligt overfaldt ham i byretten.

Tidligere dømt

Under retssagen bliver det ifølge anklagerfuldmægtig Ole Lyngvåg et tema, hvad der skete og hvorfor, og om offeret og de formodede gerningsmænd kendte hinanden på forhånd.

- Ingen af dem var der, fordi de selv var involveret i en straffesag, siger Ole Lyngvåg dog.

De tre mænd, der i dag er i alderen 22-29 år, er tidligere dømt for vold. Hvis de bliver fundet skyldige i denne sag, kan det dermed skubbe straffen højere op.

De er tiltalt efter straffelovens milde voldsparagraf, som ofte fører til en ubetinget fængselsstraf af nogle måneders varighed eller indtil et år.

Havde machete

En af mændene er desuden tiltalt for, at han under overfaldet var i besiddelse af en machete med en klinge på mere end 12 centimeter.

Den var angiveligt konstrueret til at hænge om halsen eller skulderen, og som man ved brug af én hånd kunne trække.

Der er dog alene rejst tiltale for, at den i dag 22-årige mand havde macheten på sig, og den blev derved ikke taget i brug under overfaldet ifølge anklagemyndigheden.

Ingen kontrol

I nogle domstole er der fast adgangskontrol, hvor besøgende skal igennem en metaldetektor for at få adgang til retsbygningen.

Men det er der ikke fast installeret i Retten i Hillerød, der i stedet fra sag til sag vurderes, om der er grundlag for at skærpe sikkerheden ekstra i form af skrappere adgangskontrol.

Sagen behandles i Retten i Hillerød den 28. oktober.

Powered by Labrador CMS