Over 300 køretøjer tjekket i kæmpe razzia

Sigtelser mod stribevis af chauffører

Offentliggjort

Over 300 køretøjer blev tirsdag den 17. september tjekket i en kæmpe multikontrol hvor politiet og en række andre myndigheder kontrollerede "tunge" køretøjer.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Kontrollen skete på motorvejsrastepladserne Kildebjerg Nord og Kildebjerg Syd, men politiet lavede også opsøgende arbejde i området omkring de to rastepladser.

Foruden Fyns Politi og Tungvognscenter Syd og Tungvognscenter Øst deltog repræsentanter for Færdselsstyrelsen, Fødevarestyrelsen, Trafikstyrelsen, Forsvaret, Motorstyrelsen, Miljøstyrelsen, Fiskeristyrelsen og Beredskabsstyrelsen.

48 sigtet

48 chauffører og firmaer er blevet sigtet for forskellige forseelser af Tungvognscenter Syd i forbindelse med kontrollen.

Typiske forseelser var fejl og mangler ved køretøjet, overtrædelse af regler om transport af farligt gods, overtrædelse af køre/hviletidsbestemmelserne, overlæs og anvendelse af mobiltelefon under kørslen.

De andre myndigheder fik også noteret en del "syndere" i den sorte bog, og der blev både udstedt kørselsforbud og indkaldt køretøjer til et meget tiltrængt syn.

7.000 for overlæsset trailer

En personbil med en trailer røg med i nettet ved razziaen.

Det viste sig, at flere bolte i tilkoblingen mellem personbil og trailer var løse, og at traileren var læsset med 48 procent ud over den tilladte vægt.

Det kostede føreren af personbilen en bøde på 7.000 kroner.

Uvirksomme bremser

En lastbilchauffør, der kørte rundt med 19 tons jernplader, der var i fare for at skride ned på vejen, da de ikke var fastgjort godt nok, fik en betinget frakendelse af kørekortet med sig fra rastepladsen.

Også en buschauffør blev noteret.

Bussen havde et påhængskøretøj spændt efter bussen.

Men ved en kontrol var bremserne helt uvirksomme på tre af fire hjul på påhængskøretøjet, og det er ulovligt at køre rundt med et køretøj i så ringe stand.

Powered by Labrador CMS