Nøddepatrulje gør gigantfund

Der manglede noget hos en producent af pistacienødder, da man talte efter

Pistacienødder er en milliardindustri i Californien, og nødderne er et populært mål for tyve.
Offentliggjort Sidst opdateret

En mand er blevet anholdt af politiet i Californien og sigtet for tyveri af 21 tons pistacienødder. Det skriver flere medier, blandt andet Washington Post, USA Today og The Guardian

Washington Post skriver, at virksomheden Touchstone Pistachio Company tidligere på måneden gjorde status over varelageret, og her kunne man konstatere, at man lå inde med 21 tons pistacienødder færre end forventet. Derudover manglede man også en trailer, hvilket indikerede, at nødderne ikke var blevet fjernet en for en.

Nødderne fundet igen

Politiet i Tulare County blev kontaktet, og søndag fandt man frem til traileren, og i traileren fandt man de mange nødder. Den stod parkeret på en parkeringsplads i byen Delano i Californien.

Politiet fortæller på Facebook, at man også fandt ud af, at nødderne var blevet flyttet fra store sække, på 900 kg stykket, til væsentligt mindre poser, formentlig med henblik på videresalg.

Siden kunne man også anholde 34-årige Alberto Montemayor, der nu er sigtet for tyveriet af de mange nødder.

Det er sket før

Washington Post skriver, at pistacienødder er en milliardforretning i det centrale Californien. 

Mere end 47.000 personer er beskæftiget i nøddeindustrien, og i august 2020 blev en 23-årig mand anholdt og sigtet for tyveri af nødder til en værdi af 1,8 millioner kroner.

Det er heller ikke kun pistacienødder, der har været mål for tyveknægte gennem årene. Newsbreak.dk fortalte tilbage i august 2016, at man i Canada døjede alvorligt med agurketyverier. 

I forbindelse med et af tyverierne blev der fjernet hele 500 kilo friske agurker, og avleren, der blev ramt af tyveriet, kunne dagen efter se hjulspor ind og ud af agurkemarken, og se at der manglede et halvt ton friske agurker.

Godt tyvegods

Nødderne er formentlig populære hos de kriminelle, fordi de er svære at spore, og fordi der findes så stor en nøddeindustri i Centralcalifornien er det ikke unormalt at se en lastbil fyldt med nødder køre rundt i landskabet. 

Det betyder, at det er svært for politiet at skelne mellem de stjålne nødder og dem, der ikke er det. 

Washington Post skriver, at der i perioden 2014 til 2014 blev stjålet nødder for mere end 47 millioner kroner i Californien, og det fik den konsekvens, at producenterne i stigende grad garderede sig imod tyverier. 

Derfor er mængden af nøddetyverier også faldet i de senere år, og selvom det altså lykkedes at stjæle flere tons nødder fra Touchstone Pistachio Company, har virksomheden nu fået en del af deres nødder tilbage igen. 

Powered by Labrador CMS