Mia-drabet: Bilen kan fælde de mistænkte
Politiet arbejder på at finde fysiske spor, som kan sætte mændene i direkte forbindelse med Mia, fortæller tidligere drabschef Bent Thuesen
Den mørke bil, som den 22-årige Mia Skadhauge Stevn satte sig ind i tidligt søndag morgen, kan vise sig at være et af de meget stærke fysiske spor i drabssagen, siger tidligere drabschef Bent Thuesen til Newsbreak.dk.
Det er uhyre vigtigt at kunne sætte den unge kvinde i forbindelse med den nu beslaglagte bil. For så kan man koble de mistænkte gerningsmænd sammen med offeret.
- Lige nu er man givetvis i gang med minutiøse undersøgelser af køretøjet. Man leder blandt andet efter DNA fra Mia, siger Bent Thuesen, der arbejder som journalist og kommentator hos Newsbreak.dk.
Hvor er liget
- Det vigtigste er vel at finde liget af den unge kvinde?
- Det er helt klart, at man sætter alt ind på at finde hende. Nu ved vi jo slet ikke, om mændene har tilstået noget og faktisk samarbejder med politiet. Men dødsmåden og dødsårsagen er meget vigtigt i forhold til senere at kunne rejse en tiltale for drab.
- Hvad sker der lige nu?
- Teknikere er givetvis i gang med at undersøge de to mænds hjem for at finde spor efter Mia eller forbrydelsen. Samtidig har man travlt med at fastlægge mændenes færden fra søndag morgen og frem til anholdelsen.
Deres mobiltelefoner vil blive undersøgt nøje. Hvor har mændene opholdt sig minut for minut. Har de opholdt sig særligt længe et sted - eller et usædvanligt sted - så vil man undersøge dette sted nøje. For det kan være her, at liget af Mia er anbragt.
Tror hun er dræbt
- Tror du, at hun er blevet dræbt?
- Ja, det gør jeg nu. De to mænd er 36 år og Mia var 22 år. En kvinde på 22 plejer normalt ikke at være særlig interesseret i mænd i den alder.
- Er det ikke usædvanligt, hvis de har dræbt hende i forening?
- Det vil være usædvanligt, men det kan ikke udelukkes. Måske har den ene dræbt Mia og bagefter taget kontakt til den anden mand. Det er muligt, at de to mænd inden anholdelsen har forsøgt at afstemme deres forklaringer. Men den slags kan en trænet efterforsker meget hurtigt skille ad, fastslår Bent Thuesen.
Arbejder under tidspres
De to mænd skal fremstilles i grundlovsforhør senest 24 timer efter anholdelsen.
- Politiet arbejder under et voldsomt tidspres lige nu. De skal have nok af beviser til, at dommeren kan varetægtsfængsle de sigtede.
Når det er sket, så kan der komme mere ro på efterforskningen, fastslår Bent Thuesen, der i sin tid som drabsefterforsker stod bag opklaringen af adskillige spektakulære drab i Syd og Sønderjylland.