Mand er død - hustruen hårdt kvæstet

En bil med to personer ramte mandag en lastbil. En er i kritisk tilstand, og den anden er i kritisk tilstand

Offentliggjort Sidst opdateret

Opdatering kl. 19.35: Politiet oplyser, at hustruen er afgået ved døden.

En mand er død, og hans kone er i kritisk tilstand efter en trafikulykke mandag på Lolland.

Ulykken skete på Vigsnæsvej, der er en landevej vest for Guldborg, oplyser vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Morten Kronbo.

Politiet fik anmeldelsen klokken 12.43.

- Der er en lastvogn og en personbil involveret, siger Morten Kronbo.

Ramte bagfra

Han fortæller, at manden og kvinden var kørende i en personbil, som ramte en lastbil bagfra. Hvad årsagen til sammenstødet nærmere er, kan politiet sent mandag eftermiddag ikke sige.

Lastbilchaufføren kom ikke til skade i ulykken. Anderledes alvorligt så det ud for ægteparret, der blev ilde tilredt i sammenstødet. Den ene blev fløjet til behandling på Rigshospitalet og den anden til Odense Universitetshospital.

Kritisk tilstand

Mandens liv stod ikke til at redde, oplyser vagtchefen sent mandag eftermiddag. Her betegnes kvindens tilstand fortsat som kritisk.

Manden og kvinden er begge 66 år.

Bilinspektør tilkaldt

Ulykkesstedet undersøges af en bilinspektør. Det er normal praksis i sager om alvorlige trafikulykke. Bilinspektøren kan blandt andet vurdere, hvor hurtigt der er blevet kørt, eller om der er foretaget opbremsning eller lignende.

LÆS HER OM LIGSYN, DØDSATTESTER OG OBDUKTION

Ligsyn. Når en person er død, skal liget synes af en læge, der ud fra sikre dødstegn fastslår, at personen er død.
Det er den læge, der foretager ligsynet, der udsteder dødsattesten. Hvis lægen vurderer, at dødsmåden eller dødsårsagen ikke er naturlig, så skal lægen kontakte politiet, der sammen med embedslægen senere gennemfører et retslægeligt ligsyn.

Retslægeligt ligsyn. Når lægen vurderer, at dødsmåden eller dødsårsagen ikke er naturlig (ulykke, selvmord, drab), skal lægen tilkalde politiet. Det er så politiet og embedslægen, der sammen skriver dødsattesten. Ud fra sygdomsforløb og omstændigheder i øvrigt vurderer embedslægen og politiet, om liget skal obduceres .

Dødsattest Dødsattesten er et bevis på, at en læge har konstateret personen død.
Afdøde må ikke lægges i kiste, begraves, kremeres eller føres ud af landet, før dødsattesten er underskrevet af en læge. Når lægen vurderer, at der ikke er klarhed over dødsmåde eller dødsårsag, skal lægen tilkalde politiet. Så er det politiet og embedslægen, der gennemfører ligsynet og skriver dødsattesten.

Obduktion Der findes to former for obduktioner - lægevidenskabelig obduktion og retslægelig obduktion.

Lægevidenskabelig obduktion Lægevidenskabelig obduktion har til formål at fastslå den nøjagtige dødsårsag. Det for at få bedre kendskab til den eller de sygdomme, som den afdøde led af. Derudover til brug for forskning og uddannelse.
En lægevidenskabelig obduktion må ikke foretages uden, at den nu afdøde tidligere har givet skriftligt samtykke, eller pårørende efterfølgende har givet samtykke.

Retslægelig obduktion Retslægelige obduktioner besluttes af politiet ved mistænkelige dødsfald eller dødsfald, hvor dødsmåde og dødsårsag ikke umiddelbart kan fastslås.

En retslægelig obduktion er en ydre og indre undersøgelse af et dødt menneskes krop med det formål at fastslå årsagen til at personen er død.

Alle organer undersøges og der udtages blodprøver og materiale til kemiske undersøgelser. Retslægelig obduktionen gennemføres for at udelukke eller fastslå en forbrydelse. Når der foreligger en forbrydelse, er det vigtigt at dødsårsag og dødsmåde er nøje beskrevet. Det er afgørende, når retten eventuelt senere skal vurdere sagen.

Powered by Labrador CMS