Mand anholdt i gammel mordgåde

Amerikansk politi har anholdt en 75-årig mand for drabet på Nina "Nadine" Fischer, som blev begået i 1973

Offentliggjort Sidst opdateret

FÅ DIREKTE BESKED OM ULYKKER, TRAFIK OG KRIM

Download app'en 'Nyheder.dk' til din iPhone HER

Nye DNA-beviser har ledt amerikansk politi på sporet af en 75-årig mand, som er blevet anholdt for et drab, som blev begået helt tilbage i 1973.

Det skriver den lokale sherifafdeling i amtet Marin i delstaten Californien i en pressemeddelelse, efter at manden er blevet anholdt.

Dræbt i sit hjem

I efteråret 1973 blev Nina "Nadine" Fischer, en svensker bosat i USA, overfaldet og dræbt i sit hjem i San Rafael nord for San Francisco, mens hendes mand var på arbejde.

Ifølge det amerikanske nyhedsbureau AP var det Ninas mand, som også er svensker, som fandt hende, da han kom hjem fra arbejde. Deres toårige datter blev fundet uskadt i et andet værelse i huset.

Ville tjekke spor

Sagen er i årtiet blevet betragtet som en såkaldt "cold case", altså en der er stendød, ikke til at opklare og lagt i arkivskabet.

I 2021 sendte politiet i Marin sagen videre til Californiens justitsministerium, der har en DNA-database for delstaten for at se, om det kunne give et spor i sagen.

Gav pote

Tjekket gav pote, og politiet har siden arbejdet på at understøtte, at den identificerede person, en 75-årig mand i delstaten Idaho, kunne være gerningsmanden i sagen.

14. august bad politiet i Californien sine kolleger i Idaho om at anholde manden.

For domstol

Det var den lokale sherif i amtet Lemhi, omkring 200 kilometer nordøst for delstatshovedstaden, Boise, som fik til opgave at anholde den 75-årige mistænkte.

Han skal nu stilles for en domstol, hvor politiet kræver ham udleveret til retsforfølgelse i Californien.

Takker for ihærdighed

- Marin Amts sherifafdeling vil gerne takke Idahos delstatslige politi, sherifafdelingen i Lemhi Amt, Californiens Justitsministerium og forbundspolitiet (FBI) for deres talrige timers efterforskning og ihærdighed for at lukke sagen, skriver Marins sherif.

Opklaring af gammelt mord ved hjælp af DNA-teknologi

I 1973 blev Nina 'Nadine' Fischer brutalt myrdet i sit hjem i San Rafael, Californien. Hendes mand fandt hende, og deres toårige datter var uskadt.

Sagen forblev uløst indtil 2021, hvor nye DNA-beviser fra en statslig database i Californien pegede på en 75-årig mand fra Idaho som mistænkt.

Efter yderligere efterforskning anholdt politiet i Idaho manden på anmodning fra Californien, og han skal nu stilles for retten i Californien.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Powered by Labrador CMS