Lukker sag om skandale-borgmester

Den tidligere borgmester kan nu ånde lettet op

Jacob Bjerregaard (i midten) Annemarie Schou Zacho-Broe blev længe efterforsket af Sydøstjyllands Politi.
Offentliggjort Sidst opdateret

Der er ikke fundet beviser nok til at rejse tiltale mod den tidligere borgmester i Fredericia Kommune, Jacob Bjerregaard. Derfor lukker politiet sagen for nu.

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse

Lang efterforskning

I begyndelsen af 2021 kom det ellers frem, at Jacob Bjerregaard og den tidligere kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe var blevet politianmeldte efter mistanke om, at borgmesteren skulle have udnyttet sin position til køb af en byggegrund på ulovlig vis.

Siden da har politiet været i gang med en længere efterforskning af sagen, hvor 35 vidner er blevet afhørt, herunder flere medlemmer af Økonomiudvalget i Fredericia Kommune. 

Fredericia-sagen kort

Sagen begyndte i december 2020, da det kom frem, at daværende borgmester i Fredericia, Jacob Bjerregaard, angiveligt havde udnyttet sin position ved at få en byggegrund under gunstige forhold og til en favorabel pris.

Da en advokatundersøgelse skulle afgøre, om borgmesteren havde udnyttet sin position, blev både kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe samt økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard hjemsendt.

Den tidligere borgmester og kommunaldirektør blev derefter politianmeldt. 

Derudover er det senere kommet frem fra 16 chefer, at de har oplevet et dårligt arbejdsmiljø i den tid, de har arbejdet under borgmester Jacob Bjerregaard.

Der er ligeledes blevet gennemgået en række bilag i sagen samt e-mail og SMS-korrespondancer fra sagen, men man har altså ikke kunnet finde beviser nok. 

- På baggrund af Sydøstjyllands Politis ovenstående efterforskning er der imidlertid ikke fundet sådanne sikre beviser, at der er grundlag for en tiltale. Det betyder, at en række af de oplysninger, der har været fremme b.la. i medier, ikke har kunnet bekræftes i forbindelse med den politimæssige efterforskning, herunder i afhøringerne af en lang række centrale vidner.

Kan stadig klage

Godt nok er afgørelsen faldet, men måske er det endegyldige punktum ikke sat. 

Parter i sagen har nemlig mulighed for at klage over afgørelsen. Fristen for at klage er på fire uger fra den dag, hvor parten har fået besked om afgørelsen.

Powered by Labrador CMS