Sådan vil et hårdt Brexit ramme danskere

Du kommer formentlig til at mærke det der, det gør mest ondt.

Offentliggjort Sidst opdateret

Ved årsskiftet står én ting helt fast. Der forlader Storbritannien EU definitivt, og det store spørgsmål har, og er stadig, om det bliver med eller uden en aftale med EU, der sikrer virksomheder og borgere i de to lande en form for normalitet i en verden, hvor Storbritannien ikke er medlem af den europæiske union.

Reelt set forlod Storbritannien EU den 21. januar 2020, men de to parter enedes om en overgangsperiode for de resterende 11 måneder af 2020, der skulle give forhandlerne tid til at lave en aftale.

Den aftale er i skrivende stund ikke på plads, og fredag gjorde statsminister Mette Frederiksen (S), ifølge Ritzau, det klart, at man fra dansk side står klar med en nødplan, så Danmark ikke begynder 2021 på bar bund i forhold til Storbritannien.

Som det ser ud lige nu, ender Storbritannien altså med at forlade EU uden en aftale for blandt andet handel og fiskeri, og sker det, får det konsekvenser. Både for virksomheder og for forbrugere.

Du kan i galleriet til denne artikel se, hvad det ifølge Skat konkret betyder for dig som forbruger, hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale. Og hvis du er vant til at købe ting på nettet hos engelske virksomheder, der bliver sendt fra England til Danmark, så kommer et Brexit uden en aftale mellem Storbritannien og EU til at påvirke dig.

Powered by Labrador CMS