Iltflasker skød gennem luften som projektiler

Lastbil med 300 iltflasker brød i brand og skabte kaos på hovedvejen mellem Tørring og Nr. Snede natten til mandag.

Offentliggjort Sidst opdateret

Citathistorie: TVSYD

En lastbil lastet med 300 iltflasker brød natten til mandag ved 2-tiden i brand på hovedvejen mellem Tørring og Nr. Snede. 

Det resulterede i en meget farlig situation, hvor de opvarmede iltflasker eksploderede som følge af varmen. 

Meget voldsomt

De skød i alle retninger flere hundrede meter væk fra den brændende lastbil, beskriver indsatsleder Aqqaluk Petersen fra Sydøstjyllands brandvæsen.

- Det var meget voldsomt med flyvende og eksploderende flasker. 300 flasker med primært ilt eksploderede i en lind strøm, og flaskerne blev spredt så langt som 150 meter væk. Jeg holdt mig i første omgang 200 meter fra stedet, men kunne tydeligt høre eksplosionerne og flasker, der landede på jorden, fortæller han. 

En lastbil brød natten til mandag i brand på hovedvej 13 mellem Nørre Snede og Tørring.

Mirakuløst kom ingen mennesker til skade ved ulykken, der mandag morgen spærrer Viborg Landevej i begge retninger på ubestemt tid.

- Det var meget heldigt, at det skete midt om natten på en øde landevej. Der var kun to huse i nærheden, og mens vi evakuerede tre personer i det første, bad vi beboeren i det andet hus om at blive væk fra vinduerne, siger indsatslederen, der kalder det held i uheld, at det skete ude på landet.

- Var det sket inde i en by, havde det været et helt andet scenarie. Så skulle man evakuere mange huse, ruder ville sprænges af eksplosioner, og der ville være fare for mennesker, siger Aqqaluk Petersen.

Opstod i lastbilens motor

Han fortæller, at branden opstod i lastbilens motor, hvorefter det spredte sig til iltflaskerne, der var fra små to-liters til store 60-liters flasker.

- Chauffør berettede, at branden startede i motoren, mens han kørte. Det var så voldsom en brand, at han ikke kunne nå håndildslukkeren, fordi det var alt for varmt at være i nærheden, siger Aqqaluk Petersen.

Powered by Labrador CMS