Holder et minuts stilhed for dræbt slagterimedarbejder

Torsdag døde en ansat på Danish Crowns slagteri i Holsted. Fredag er psykologer og politi på stedet

Offentliggjort Sidst opdateret

Kriseberedskab på Danish Crown

Danish Crown har aktiveret et kriseberedskab efter en tragisk hændelse, hvor en 35-årig mand blev dræbt. Psykologhjælp er gjort tilgængelig for alle medarbejdere.

Ledelsen på slagteriet i Holsted arbejder aktivt for at støtte medarbejderne og sikre, at de får den nødvendige hjælp i denne svære tid.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Medarbejderne på Danish Crowns slagteri i Holsted har fredag morgen holdt et minuts stilhed for en 35-årig mand, der døde torsdag efter en hændelse, som involverede en anden ansat.

Det fortæller slagterivirksomhedens pressechef, Jens Hansen.

Han er fredag til stede på slagteriet, som ligger mellem Vejen og Esbjerg.

- Det underlige er jo, at i en frygtelig situation som denne opstår der nogle meget fine øjeblikke. Da medarbejderne i går ventede på at komme til at tale med en psykolog, sad de med en kop kaffe og fik en god sludder med hinanden.

Respektfuld stemning

- Der er en meget respektfuld stemning, hvor ordentligheden fylder meget, og alle rykker tæt sammen. De bearbejder det sammen, taler sammen og støtter hinanden, siger han.

En 42-årig mand, som også er ansat på slagteriet, blev fredag klokken 11 fremstillet ved et grundlovsforhør i Retten i Esbjerg. 

Danish Crown har slagterier flere steder i landet, blandt andet her i Ringsted, hvor billedet er taget. På et andet af virksomhedens slagterier i Holsted mellem Vejen og Esbjerg blev en ansat dræbt torsdag.

Han er sigtet for at dræbe den 35-årige med knivstik og et snit i halsen.

Den 42-årige nægter sig skyldig.

Kriseberedskab

Danish Crown har aktiveret et kriseberedskab, og det betyder, at der er psykologer til rådighed for medarbejderne, fortæller Jens Hansen.

- På samme tid gør vores ledere også en indsats for at holde øje med folk og få prikket til dem, der måske ikke lige selv opsøger det, og i hvert fald få dem opfordret til at tage en indledende snak og få at vide, hvilke muligheder der er.

- Erfaringen er jo, at der kan være enormt stor forskel på, hvordan og hvornår reaktionen kommer. Det er vigtigt for os, at medarbejderne også hen over weekenden og i starten af næste uge ved, hvor de kan henvende sig, og hvor de kan få hjælp.

Mobil politistation

Det er Jens Hansens klare opfattelse, at mange medarbejdere har gjort brug af tilbuddet om psykologhjælp. Der var stadig ventetid torsdag aften, selv om dødsfaldet skete torsdag formiddag.

Syd- og Sønderjyllands Politi har desuden fredag formiddag etableret en mobil politistation på stedet.

Det giver dem mulighed for at foretage supplerende afhøringer på stille og rolig vis, siger Jens Hansen.

- Der er også mulighed for, at medarbejdere, som måske har noget, de gerne vil fortælle politiet, nemt kan komme til at henvende sig.

Afventer politiet

I forhold til det videre forløb vil Danish Crown nu afvente politiet, siger Jens Hansen.

- Når de har dannet sig et fuldt overblik, og vi får det fremlagt, så kommer vi selvfølgelig også til at evaluere, hvordan det her overhovedet kunne ske.

- Det er der allerede taget de første skridt til, men det er vigtigt for os i den her sammenhæng at anerkende, at det er politiet, der efterforsker og danner sig et billede af, hvad der er sket, og så er det på den baggrund, at vi kommer til at evaluere.

Powered by Labrador CMS