Her knaldede politiet flest spritbilister i 2023

I Midt- og Vestjylland var der 830 sigtelser for spritkørsel i 2023. Antallet er lavere i andre politikredse

Offentliggjort Sidst opdateret

Spritkørsel i Danmark 2023

Midt- og Vestjyllands politikreds havde det højeste antal sigtelser for spritkørsel i 2023 med 830 tilfælde.

Geografiske forhold og større afstande mellem destinationer bidrager til højere antal spritkørselssager i Midt- og Vestjylland.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Antallet af sigtelser for spritkørsel i 2023 lå højest i Midt- og Vestjyllands politikreds sammenlignet med andre politikredse.

Det viser nye tal fra Rådet For Sikker Trafik.

Konkret var der 830 sigtelser for spritkørsel i Midt- og Vestjylland sidste år.

Geografi har betydning

Pressekonsulent hos Rådet For Sikker Trafik Jeppe Gudmandsen fortæller, at blandt andet geografiske forhold har betydning for, at antallet af sigtelser lå højest i Midt- og Vestjyllands kreds.

- Der er måske lidt større afstande, når man skal bevæge sig fra et sted til et andet. Hvis man kører, efter at man har været til en social sammenkomst, kan man være fristet til at tage bilen, selv om man er i tvivl om, hvorvidt man har fået for meget at drikke.

Ifølge Jeppe Gudmandsen har Midt- og Vestjyllands Politi haft ekstra fokus på spritkørsel i forhold til andre kredse, fordi betjentene er bevidste om, at der er et problem med spritkørsel i deres område.

Nederst på listen

Med 51 sigtelser er Bornholm placeret nederst på listen over antallet af sigtelser for spritkørsel i 2023.

Det forholdsvis lave antal skyldes, at befolkningstallet er markant lavere i Bornholms politikreds i forhold til andre kredse, siger Jeppe Gudmandsen.

Blandt de nederste politikredse på listen er også Københavns Vestegn med 334 sigtelser og Nordsjælland med 348 sigtelser.

Bedre offentlig transport

Ifølge pressekonsulenten er en årsag til, at sigtelserne for spritkørsel var lavere i disse kredse sammenlignet med Midt- og Vestjylland, at transportmulighederne er anderledes.

- Hvis man er på stenbroen i København er den offentlige transport markant bedre, end hvis man var på heden i det midt- og vestjyske.

Hver femte dræbes i spritulykker

Cirka hver femte trafikdræbte person mister livet i en spritulykke, oplyser Rådet For Sikker Trafik, der står bag kampagnen "Klar til et pust?"

I forbindelse med kampagnen sætter kommunerne tusindvis af skilte op langs vejene, hvor der står "Klar til et pust?".

- Det er for at minde bilisterne om, at man selvfølgelig ikke skal køre bil, når man er påvirket af alkohol, siger Jeppe Gudmandsen.

Powered by Labrador CMS