KOSTER KASSEN:

- Gør det ikke

Så nemt mister du hele feriebudgettet

Offentliggjort

Skal du på bilferie i Norge til sommer, kan du nemt miste hele feriebudgettet, hvis du dummer dig bag rattet.

Tag nu det at tale i håndholdt mobil.

Er du fører af en bil og taler i håndholdt mobil i Danmark, koster det en bøde på 1.500 kroner, 500 kroner til offerfonden og et klip i kørekortet.

I Norge er der helt andre boller på suppen, skriver dagbladet.no.

Gælder uanset hvad

Her koster det en bøde på 6.600 danske kroner at tale i håndholdt mobil bag rattet, og så kan dit feriebudget hurtigt få ben at gå på.

Og du bliver bon'et i alle situationer, hvor sidder bag rattet med en mobil i hånden i trafikken - også hvis du holder helt stille i en lang kø.

Det fik en kvinde fra Drammen i Norge vished for, da hun fik en bøde for at bruge håndholdt mobil, mens hun holdt i kø i sin bil frem mod et rødt lys.

Først frikendt 

Hun klagede over bøden og blev frikendt i både by- og landsret, men sagen var af principiel karakter og gik helt til højesteret, og der blev kvinden dømt til at betale bøden.

Flertallet af dommerne lagde til grund at brug af mobilen under kortvarige standsninger, hvor bilen stadig er en aktiv del af trafikken, er dækket af forbuddet.

Så ender du i en lang kø på en norsk vej til sommer, så hold for guds skyld nalderne fra telefonen, med mindre du har den monteret i en holder på instrumentbrættet.

I Sverige koster det ligesom i Danmark 1.500 kroner at tale i håndholdt mobil bag rattet, men på grund af den svage svenske kronekurs er det lidt billigere end herhjemme, da det omregnet svarer til 990 kroner med den aktuelle kurs.

Powered by Labrador CMS