Fundet død efter 40 år

Mysterium er løst efter fundet af skelet

Eftersøgningen af Rudi Moder gik i gang efter nogle få dage. Men dengang blev han ikke fundet
Eftersøgningen af Rudi Moder gik i gang efter nogle få dage. Men dengang blev han ikke fundet
Offentliggjort Sidst opdateret

I næsten fyrre år har det været et mysterium, hvad der er sket med en 27-årig mand fra Tyskland.

Nu mener de amerikanske myndigheder, at liget af 27-årige Rudi Moder er blevet fundet. Og dermed er mysteriet om hans forsvinden endeligt blevet opklaret.

Rudi Moder var ifølge ABC News en trænet bjergbestiger, som tog ud på en klatretur i Rocky Mountain National Park i Colorado den 13. februar 1983.  Da han ikke vendte hjem, meldte en kammerat ham for savnet nogle dage senere.

Kunne ikke finde ham

Nyfalden sne gjorde de efterfølgende dages eftersøgning nærmest umulig. Man fandt dog den unge mands sovepose og nogle enkelte ejendele i en snehule.

Eftersøgningen i 1983 blev besværliggjort af kraftigt snefald.
Eftersøgningen i 1983 blev besværliggjort af kraftigt snefald.

I flere år søgte man om sommeren efter den forsvundne mand. Men først i august 2020 fandt en mand på vandring i bjergene skelettet af et meneske. På grund af voldsomme naturbrande var der ikke personale til at bjærge de menneskelig rester ud.

Hjem til Tyskland

I sommer vendte rangere i den store nationalpark tilbage til findestedet. De fandt også Rudi Moders ski, skistave, støvler og andre personlige ejendele i nærheden af skellettet.

Nu betragter myndighederne sagen som opklaret. De menneskelige rester skal formentligt sendes tilbage til Tyskland, hvor han stammede fra.

Powered by Labrador CMS