Fire sigtes for brud på navneforbud

Sigtet for bortførelse af pige og drab på Emilie Meng har navneforbud

Offentliggjort Sidst opdateret

Politiet har modtaget over 100 anmeldelser om brud på navneforbuddet på den mand, der er sigtet for at bortføre en 13-årige pige og at have dræbt Emilie Meng.

Det oplyser Rigspolitiet til Ritzau.

De i alt 123 anmeldelser er modtaget mellem den 16. april og den 14. maj.

Fire sigtet

Der er alene tale om anmeldelser. 

Det er altså ikke sikkert, om navneforbuddet er blevet overtrådt i de pågældende tilfælde.

I samme periode er fire sigtelser rejst for brud på navneforbud.

Bortførte 13-årig

Den 32-årige mand blev anholdt den 16. april og sigtet for at bortføre og voldtage en 13-årig pige fra Kirkerup på Vestsjælland.

Fire er blevet sigtet for at bryde navneforbuddet på den 32-årige mand, der er sigtet for at have dræbt Emilie Meng.
Fire er blevet sigtet for at bryde navneforbuddet på den 32-årige mand, der er sigtet for at have dræbt Emilie Meng.

17. april blev han varetægtsfængslet, og der blev ved retsmødet den dag nedlagt et navneforbud, som betyder, at hans identitet ikke må deles.

Den 13-årige pige blev ifølge politiet bortført lørdag den 15. april, da hun var ude at cykle, efter at hun havde delt aviser ud.

Delt på sociale platforme

Den sigtede har fået meget opmærksom i tiden efter hændelsen og anholdelsen, og hans navn og billede er blevet delt på sociale platforme.

Siden er manden også blevet sigtet i yderligere to sager.

Han sigtes for drabet på 17-årige Emilie Meng i 2016. Samtidig er manden blevet sigtet for voldtægtsforsøg mod en 15-årig efterskoleelev i Sorø i november sidste år.

Kan koste bøde

Når der er nedlagt et navneforbud, er det ikke blot en persons navn og billede, som ikke må deles. Også personens arbejde, adresse og andet, der kan identificere personen, er omfattet af forbuddet.

Overblik over Emilie Meng-sagen

* 10. juli: Emilie Meng meldes savnet. Hun skulle have været på arbejde som kirkesanger i Korsør Kirke søndag, men mødte ikke op.

Emilie Meng blev sidst set klokken 4 samme morgen, da hun tog afsked med sine to veninder ved Korsør Station efter en bytur i Slagelse.

Fra stationen skulle hun gå cirka to kilometer alene gennem byen for at nå hjem til forældrenes hus i byens centrum.

* Politiet sætter en stor efterforskning i gang. Blandt andet bliver flere kolonihaveforeninger i Korsør gennemsøgt uden resultat.

* Adskillige frivillige leder også efter den 17-årige uden held. I august går foreningen Missing People ind i sagen og laver en eftersøgning i Korsør.

* I oktober kommer det frem, at en 33-årig mand i august har været anholdt og sigtet for drabet på Emilie Meng. Men det viste sig, at han ikke havde noget med sagen at gøre.

* Politiet ransager også en adresse i Korsør fem gange. En af ransagningerne kom i stand, efter at naboer havde meldt to personer til politiet.

Anmelderne havde aflyttet adressen, og de mente at have hørt lyde fra en indespærret person.

Politiet fandt ikke noget, og de to har siden krævet erstatning for ransagningerne.

* 24. december: En person finder om eftermiddagen en død person i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup på Sjælland.

* 25. december: Politiet oplyser, at personen, der blev fundet i søen ved Borup, er Emilie Meng. Hun er altså blevet fundet død mere end 60 kilometer fra Korsør Station, hvor hun tog afsked med sine veninder.

Hun har været udsat for en forbrydelse, oplyser politiet uden at ville komme ind på, hvordan drabet skal være sket.

Det kommer frem, at politiet formoder, at Emilie Meng er blevet anbragt i søen på dagen for hendes forsvinden eller i dagene umiddelbart efter.

* 4. januar: Politiet oplyser, at man har modtaget flere end 250 henvendelser om drabet, siden den unge pige blev fundet juleaftensdag.

* 19. januar: Emilie Meng bliver begravet klokken 11 i Sankt Povls Kirke i Korsør. Begravelsen er udelukkende for personer, der har tilknytning til Emilie Meng og familien.

* 20. juni: Nyt spor i Emilie Meng-sagen. Politiet efterlyser en hvid Hyundai i30 – eller en bil, der ligner den.

* 4. oktober: Politiet efterlyser nye vidner med en rekonstruktion efter offentliggørelsen af, at et vidne muligvis har set drabsmanden ved Regnemarks Bakker, hvor Emilie Mengs lig blev fundet.

Kilder: Ritzau, Newsbreak.dk og tv2.dk.

Et navneforbud gælder, fra det bliver besluttet af en dommer. Det kan ikke nedlægges med tilbagevirkende kraft. Bliver det overtrådt, kan det straffes med bøde.

Powered by Labrador CMS