Fængslet for at voldtage sovende kvinde

En 20-årig mand er sigtet for at være gået ind i hjemmet hos en kvinde, han ikke kendte, og voldtaget hende

Offentliggjort Sidst opdateret

En 20-årig mand er torsdag blevet varetægtsfængslet i en sag om voldtægt af en 20 år ældre kvinde på Bornholm.

Det oplyser anklager Mads Berggren Larsen, der mødte i retten til grundlovsforhøret.

Gik ind i hjemmet

- Der er tale om en sag fra weekenden, hvor der efter vores opfattelse er tale om en person, der går ind i hjemmet tilhørende en person, som han ikke har en relation til, og så foregår der en voldtægt, siger han til Ritzau.

Ifølge sigtelsen skal voldtægten være foregået i kvindens hjem tidligt lørdag morgen.

Havde udvekslet ord

Den forurettede og den 20-årige har om fredagen været til stede på de samme værtshuse og til privatfester, oplyser anklageren.

- De har muligvis udvekslet nogle ord i løbet af natten, men ikke mere end det, siger han og tilføjer, at der blev afholdt privatfester på flere forskellige adresser - herunder kvindens.

Lå og sov

Det er anklagemyndighedens opfattelse, at den 20-årige var gået til kvindens adresse lørdag morgen for at hente sin knallert.

Her er han så angiveligt gået ind i kvindens hjem, hvor hun lå og sov.

I grundlovsforhøret blev den sigtede varetægtsfængslet i fire uger, da en dommer vurderede, at der er begrundet mistanke for, at den 20-årige er skyldig i voldtægt.

Kan forstyrre efterforskningen

Dommeren har desuden vurderet, at der er risiko for, at han på fri fod vil kunne forstyrre politiets videre efterforskning. Det kan eksempelvis være ved at fjerne spor eller påvirke vidner.

- Det er vores opfattelse, at der vil være en risiko for, at han kunne finde på at påvirke efterforskningen, hvis han blev løsladt, siger Mads Berggren Larsen.

Skal undersøge telefoner

Han oplyser, at mens manden sidder fængslet, skal politiet undersøge nogle telefoner, der indgår i efterforskningsmaterialet, og afhøre vidner på både sigtedes og forurettedes side.

Nægter voldtægt

Den 20-årige erkender, at han har haft samleje med kvinden, men han nægter, at det var en voldtægt. Han mener, at der har været gensidigt samtykke til samlejet.

Manden kærede fængslingen til landsretten.

Voldtægtssag på Bornholm

En 20-årig mand er anholdt og varetægtsfængslet for voldtægt af en 40-årig kvinde i hendes hjem på Bornholm.

Ifølge anklageren havde den unge mand og kvinden været til stede på samme værtshuse og fester aftenen før hændelsen.

Manden nægter sig skyldig i voldtægt og hævder, at der var gensidigt samtykke. Han har kæret fængslingen til landsretten.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Powered by Labrador CMS