Erhvervsmand dømt for millionsvindel

Erhvervsmanden Bent Jacobsen overvejer nu, om han vil anke bedrageridom på seks et halvt års fængsel

Bent Jacobsen overvejer nu, om han vil anke dommen, oplyser hans advokat, Anders Schønnemann.
Offentliggjort Sidst opdateret

FÅ DIREKTE BESKED OM ULYKKER, TRAFIK OG KRIM

Download app'en 'Nyheder.dk' til din iPhone HER

Den fynske erhvervsmand Bent Jacobsen er fredag idømt seks et halvt års fængsel i sag om svindel for millioner, oplyser Retten i Odense.

Der er tale om en såkaldt fællesstraf. Det betyder, at Bent Jacobsen ud over at skulle afsone, hvad han har gjort sig fortjent til i den aktuelle sag, også skal afsone straf fra en tidligere dom.

Bent Jacobsen overvejer nu, om han vil anke dommen, oplyser hans advokat, Anders Schønnemann.

- Der er tale om en meget omfattende sag med et meget omfattende bevismateriale, og nu skal vi overveje om dommen eller dele af den skal ankes, siger Anders Schønnemann til Ritzau.

33 sider langt anklageskrift

53-årige Bent Jacobsen er med enkelte mindre undtagelser dømt for samtlige anklager i det mere end 33 sider lange anklageskrift, som anklagemyndigheden på baggrund af politiets efterforskning har udarbejdet i sagen.

Anklageskriftet beskriver en lang række af svindelaktiviteter, hvor Bent Jacobsen sammen med forskellige personer har snydt en række forhandler inden for forskellige brancher.

Fremgangsmåden har været at overbevise forhandlerne om, at de forskellige selskaber, som Bent Jacobsen var en del af, skulle have kredit. Og så blev der både lejet biler, købt it-udstyr, byggematerialer og meget andet.

Bedrageri for over seks millioner

Nu er der i sig selv ikke noget forgjort i at købe på klods. 

Men når man gør det, vel vidende at man ikke kan betale, og når man samtidig narrer forhandleren til at tro, at man godt kan, så er det bedrageri.

Sammenlagt er der bedraget for mere end seks millioner kroner.

Frakendt retten til ledelse

Bent Jacobsen er ud over fængselsstraffen frakendt retten til at indgå i ledelsen af erhvervsvirksomheder, medmindre han hæfter personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelser.

Det fremgår af det Centrale Virksomhedsregister, at Bent Jacobsen har været ejer af en række selskaber, som er gået konkurs.

Hvorvidt dommen skal ankes til Østre Landsret, skal afgøres senest om to uger.

Powered by Labrador CMS