Efterskolelærer politianmeldt for grænseoverskridende adfærd over for elev

Det er anden gang i den her uge, skolen har en sag om grooming mellem en ansat og elever

Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV2 ØSTJYLLAND

En lærer på Gudenaadalens Efterskole i Ulstrup, der ligger sydvest for Randers, er blevet meldt til politiet som følge af upassende og grænseoverskridende adfærd over for en tidligere elev.

Det oplyser skolens forstander Jesper Emil Sørensen til TV2 Østjylland.

I onsdags kom det frem, at en medarbejder var stoppet og havde fået en fratrædelsesordning på grund af mistanke om grooming.

Grooming er et begreb, der bruges om manipulation af børn og unge igennem en proces, hvor gerningsmanden opbygger en relation til offeret.

Ofte med henblik på at opnå en form for seksuel tilfredsstillelse. Det er uvist, hvad der præcist er foregået i de nu to aktuelle sager.

Endnu en sag

Jesper Emil Sørensen siger søndag til TV2 Østjylland, at han efter sagen i onsdags opfordrede forældre og elever til at komme til skolens ledelse, hvis de havde kendskab til andre hændelser, hvor en voksen har kommunikeret upassende eller grænseoverskridende overfor en elev.

- I den forbindelse er der desværre kommet endnu en sag frem, og det betyder, at vi i fredags har måttet bortvise en medarbejder, der har forbrudt sig mod vores værdier og udvist særdeles manglende dømmekraft i forhold til det at være efterskolelærer, lyder det fra forstanderen, der altså efterfølgende har anmeldt vedkommende til politiet.

- Fordi sagen involverer mennesker, er den forbundet med personfølsomme oplysninger og derfor kan jeg ikke sige mere om den konkrete sag, hvor gerne jeg end ville.

Ingen i ledelsen kendte til det

Jesper Emil Sørensen siger, at ingen i skolens ledelse på nogen måder var bekendt med, hvad der angiveligt er foregået mellem de pågældende personer.

Han siger også, at han handlede på henvendelserne i det sekund, han fik kendskab til dem, og nu skal det undersøges, om der er flere sager med nuværende elever.

- Vi er naturligvis noget rystede over de her sager. De påvirker os alle - både elever, lærere og ledelse. Og det er selvfølgelig eleverne, vi har vores fulde fokus på nu. I den forbindelse er det utroligt rart at mærke den store opbakning, der er strømmet til os fra forældre, elever og tidligere elever, hvor vi i dag var samlet omkring 600 tidligere elever til elevmøde for tidligere elever, siger Jesper Emil Sørensen.

Powered by Labrador CMS