Drama: Skyder i boligområde

Ingen personer er kommet til skade efter skudepisode. Flere projektiler er fundet i lejlighed

Udgivet Opdateret

Skyderi i Tybjergparken, Brøndby Strand

Natten til lørdag blev der affyret skud mod en lejlighed i Tybjergparken, Brøndby Strand. Ingen blev ramt, og skuddene var ikke rettet mod lejlighedens beboere.

Politiet betragter hændelsen som et målrettet angreb mod specifikke personer. Der er dog ikke grund til generel utryghed blandt områdets borgere.

Efterforskningen fortsætter med tilstedeværelse af kriminalteknikere og patruljer i området. Politiet opfordrer vidner til at komme frem med information.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Der er natten til lørdag blevet affyret flere skud mod en lejlighed i Tybjergparken i Brøndby Strand, oplyser Bo Nyberg Ris, der er vagtchef ved Københavns Vestegns Politi.

Ingen personer er ramt, og politiet mener ikke, at skuddene var rettet mod beboerne i lejlighed.

Et angreb

Ifølge Bo Nyberg Ris har der efter politiets vurdering alligevel været tale om et angreb, som har været rettet mod en eller flere bestemte personer, og der er derfor ikke grund til, at almindelige borgere føler sig utrygge.

Det var klokken 02.56 natten til lørdag, at politiet modtog en anmeldelse om "nogle brag", fortæller vagtchefen.

Fundet i lejlighed

Da politiet ankom til stedet, blev det bekræftet af flere vidner, og hurtigt fandt politiet ud af hvilken lejlighed der var tale om.

- Der er fundet flere projektiler i lejligheden, men der er ikke fundet afskudte patronhylstre, fortæller Bo Nyberg Ris.

Ingen hylstre

De fleste moderne skydevåben er indrettet sådan, at når et skud affyres, så udkastes patronhylsteret efter affyring fra våbnets affyringskammer. Derfor ses der ofte afskudte patronhylstre på gerningssteder, hvor der er blevet skudt.

Men bliver der for eksempel skudt med en revolver, så bliver patronhylstret i dens tromle.

En anden forklaring på, at der ikke er fundet patronhylstre, kan være, at gerningsmanden eller andre har fjernet dem.

Til stede

Bo Nyberg Ris fortæller til Ritzau, at politiet lørdag er til stede i området. Både med kriminalteknikere og med betjente, som meget gerne modtager henvendelser fra eventuelle vidner.

- Man er meget velkommen til at tale med politiet, lyder det fra vagtchefen.

Der er fundet projektiver i en lejlighed, da der er blevet skudt på en rude. Dog er der ikke fundet patronhylstre.
Powered by Labrador CMS