Det tog otte minutter: Så var han i nye problemer

Den mand er åbenbart ikke til at stoppe

Offentliggjort Sidst opdateret

En 35-årig nordjysk mand fik i februar et tilhold mod at kontakte sin ekskæreste, som han forinden havde overfaldet.

Men forbuddet forhindrede ikke den 35-årige mand i at forfølge og chikanere ekskæresten gennem næsten to måneder.

Efter at have brudt tilholdet 18 gange blev der i april sat en stopper for chikanen, da manden blev anholdt og varetægtsfængslet.

Retten i Hjørring 9. september behandle en tilståelsessag mod en 35-årig mand, der er sigtet for at overfalde en kvinde og efterfølgende stalke hende. (Arkivfoto).

Snart udmåler Retten i Hjørring en straf til den 35-årige, da han ventes at tilstå grov vold, hærværk og stalking i et retsmøde 9. september.

Ifølge en retsmødebegæring, som Ritzau har fået aktindsigt i, forsøgte manden allerede i januar at begå grov vold mod kvinden, da han kastede et stykke kløvet brænde imod hende, men ramte ved siden af.

Trampede på halsen

Nogle uger senere - natten til 13. februar - udsatte han hende for grov vold, da han blandt andet skubbede hende og sparkede eller trampede hende på halsen.

Samme nat rykkede han også karmen af en dør, kastede med et sengebord, så det gik i stykker og slog huller i en dør med en mukkert. Dermed gjorde han sig skyldig i hærværk.

Det hele foregik på en adresse i en mindre by i Frederikshavn Kommune.

Et par dage efter episoden blev den 35-årige mand meddelt et tilhold mod at opsøge, følge efter eller på anden måde kontakte ekskæresten.

Det gik hurtigt

Tilholdet blev meddelt 15. februar klokken 12.33.

Klokken 12.41 - altså efter blot otte minutter - brød han det, da han ringede til ekskærestens søster og sagde noget i stil med:

- Du kan sige til din søster, at hun ikke skal lyve for mig, så bliver jeg først rigtig sur, jeg har ikke rørt hende.

Derefter fulgte en række brud på tilholdet, da han blandt andet sendte en venneanmodning på Snapchat og følgeanmodninger på Instagram. Han ringede også til hende via FaceTime og sendte beskeder.

8. marts bankede han på hos søsteren, der også boede i den lille by, og fotograferede en parkeret bil i indkørslen. I april punkterede han også søsterens bil.

Slår dig ihjel

Senere gik han også ind i ekskærestens have og hentede en grill og en potteplante.

12. april skete det sidste brud, da han ringede til ekskæresten og råbte noget i retning af:

- Din fucking møgluder. Jeg kommer og slår dig ihjel.

Nogle dage senere blev manden anholdt, og han har siddet varetægtsfængslet siden 18. april.

NORDJYLLANDS POLITI

Nordjyllands Politi dækker Frederikshavn, Læsø, Hjørring, Brønderslev, Aalborg, Jammerbugt, Vesthimmerlands, Mariagerfjord og Rebild kommuner.

Politikredsen beskæftiger cirka 850 medarbejdere – politifolk, jurister og administrativt ansatte – som døgnet rundt arbejder for, at Nordjylland skal være et sikkert og trygt sted at virke, bo og færdes.

Der bor godt 526.000 personer i alt i de nævnte kommuner (befolkningstal er pr. 1. kvartal 2020 og hentet hos Danmarks Statistik den 1. marts 2021).

Politistationer:

Nordjyllands Politi har også en landbetjent på Læsø og en afdeling ved Aalborg Lufthavn.

Kilde: Nordjyllands Politi

2

Powered by Labrador CMS