Der stod skarpskytter klar

Kun fordi der stod Greenpeace på drageflyveren, undlod politiet at skyde drageflyver ned i forbindelse med en mislykket protestaktion under EM-kampen mellem Tyskland og Frankrig

Skarpskytterne lod drageflyveren lande, fordi den reklamerede for Greenpeace.
Offentliggjort Sidst opdateret

Tophistorie: Flensborg Avis

München. Greenpeaces omstridte aktion på stadion i München i forbindelse med tirsdagens EM-kamp mellem Tyskland og Frankrig udløser nu en debat om sikkerheden under mesterskaberne. 

- Jeg vil ikke udelukke, at vi genovervejer muligheden for at sætte helikoptere ind, lyder det onsdag fra Andreas Franken, der er talsmand for politiet i München.

Derfor lod de være

Politiet valgte bevidst at undlade at skyde for at skyde drageflyveren ned. 

- Fordi der stod Greenpeace på maskinen, så vi bort fra at lade skarpskytter gribe ind, siger den bayerske indenrigsminister, Joachim Herrmann (CSU), til Bild.

Kort før kampen landede en 38-årig mand fra Pforzheim i Baden-Württemberg på EM-stadionet i München. I den forbindelse kom to personer til skade. 

- Han bragte et stort antal mennesker i fare. Ideen var ikke god, og det må man virkelig fordømme. Mange menneskers liv og helbred blev sat på spil, vurderer Andreas Franken.

Sagen efterforskes

Efter den mislykkede protestaktion efterforsker politiet diverse overtrædelser af straffeloven samt bestemmelserne om luftsikkerhed. 

Straks efter landingen blev piloten anholdt og hans drageflyver konfiskeret. Oprindeligt var planen at fire en gul bold ned på stadion som en protest mod VWs produktion af forbrændingsmotorer. VW var kampens sponsor.

Det gik galt

Drageflyveren ramte en stålkonstruktion på taget, da han fløj ind over stadion. 

Herefter mistede den 38-årige delvist herredømmet over flyet og kunne kun under de yderste anstrengelser undgå at styrte ned på tilskuerrækkerne. 

På optagelser fra begivenhederne kan man se, hvordan flyet strejfer to tilskuere. Endnu er det ikke oplyst, hvor alvorligt de pågældende kom til skade. Bayerns ministerpræsident, Markus Söder (CSU) betoner, at episoden får konsekvenser.

- Sagen vil blive grundigt behandlet. Der var tale om klare lovovertrædelser. Drengestreger var det ikke, forklarer Söder til Bayerischer Rundfunk.

Powered by Labrador CMS