Chok-melding fra politichef

En række svenske drenge er i løbet af sommeren blevet sigtet i alvorlige sager i Danmark

Offentliggjort Sidst opdateret

Mod betaling fra 200.000 kroner og opefter bliver svenske unge hyret af danske kriminelle til at krydse Øresund og begå alvorlig kriminalitet i Danmark.

Det fortæller politiinspektør Torben Svarrer fra National enhed for Særlig Kriminalitet torsdag til DR og Ekstra Bladet, efter at to svenske drenge i de seneste dage er blevet anholdt og sigtet for drabsforsøg i Danmark.

- De får simpelthen en større sum penge for at udføre personfarlig kriminalitet og herunder drab. Det, vi har set nu, er drabsforsøg. Men i Sverige har man set drab, og det er nogle af de samme kanaler, der bruges, siger Torben Svarrer til DR.

De svenske drenge bliver hyret af danske kriminelle. Arkvifoto: Colourbox

Fængslet

En 16-årig svensk dreng blev torsdag varetægtsfængslet for en skudepisode, som udspillede sig onsdag aften på Blågårds Plads i København.

Ifølge politiets sigtelse affyrede drengen mindst et skud med en 9-millimeterpistol af mærket Glock mod en ikke identificeret person, som ikke blev ramt.

Ramt blev til gengæld en mand i Vejrupsgade i Kolding onsdag formiddag. Han blev skudt i benet og er uden for livsfare. Også i den sag er der en svensk forbindelse.

Rockere indblandet

En 17-årig dreng er anholdt og bliver torsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør i sagen.

I juni blev en først en 15-årig svensk dreng og dagen efter en 16-årig landsmand varetægtsfængslet i en sag, hvor rockergruppen Comanches klubhus i Brøndby angiveligt var mål for et angreb.

Comanches har tidligere været kendt under navnet Satudarah.

National enheds for Særlig Kriminalitet efterforsker blandt andet organiseret bandekriminalitet. Og i den forbindelse tegner der sig et mønster med hensyn til svenskerne.

Stor alvor

- Vi har set, at organiserede kriminelle på sociale medier efterspørger villige personer til at udføre personfarlig kriminalitet, og at unge svenskere desværre har påtaget sig opgaven mod betaling. Det er noget, vi selvsagt ser på med meget stor alvor, siger Torben Svarrer i en skriftlig udtalelse til Ekstra Bladet.

KØBENHAVNS POLITI

Københavns Politi er Danmarks største politikreds målt på antallet af indbyggere, antallet af medarbejdere og på aktivitetsniveau i forhold til antallet af hændelser og anmeldelser.

Geografisk omfatter politikredsen København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner med i alt ca. 800.000 indbyggere.

Der er ca. 3.300 medarbejdere i Københavns Politi, heraf ca. 2.370 politiuddannede medarbejdere, ca. 90 politikadetter og ca. 180 juridiske medarbejdere ved anklagemyndigheden. Hertil kommer kontorfunktionærer og øvrige faggrupper.

Mere end 600 medarbejdere har deres daglige gang på Politigården i København. Herunder den centrale ledelse, administrationen, vagtcentral og servicecenter samt flere øvrige politiafdelinger. Politikredsens øvrige personale er fordelt over mange bygninger i hele politikredsen.

Kilde: Københavns Politi

Powered by Labrador CMS