Brand trækker tråde til knivstikkeri

Brand, der førte til evakuering af 47 personer, har relation til et knivstikkeri i Viby, mener politi

Udgivet Opdateret

Brand og knivstikkeri i Aarhus-området

Branden i Gellerup, der førte til evakuering af 47 personer, menes at være påsat og relateret til et knivstikkeri i Viby J.

En 21-årig blev alvorligt såret under knivstikkeriet lørdag aften, men hans tilstand var ikke livstruende, og han har afvist at samarbejde med politiet.

Politiet opfordrer til, at vidner træder frem, da de mener, at begge hændelser er resultatet af konflikter i det kriminelle miljø.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Branden, der natten til tirsdag førte til evakuering af 47 personer i Gellerup ved Aarhus, trækker tråde til et knivstikkeri i Viby J lørdag aften.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Formentlig påsat

Efter den indledende efterforskning af branden er det politiets vurdering, at den er påsat, og at den altså kan kobles til en episode lørdag, hvor en 21-årig blev tildelt flere knivstik.

- Vores efterforskning peger på, at sagerne hænger sammen, og det er vores vurdering, at der er tale om uoverensstemmelser imellem en mindre gruppe personer i det kriminelle miljø, siger politiinspektør Anders Uhrskov i pressemeddelelsen.

Vil ikke samarbjede

Den 21-årige, der blev stukket lørdag, blev kørt til behandling på hospitalet. Han var aldrig i livsfare.

Han har ikke ønsket at medvirke til opklaringen af knivstikkeriet, skriver politiet.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, når vi ser denne type af alvorlige, personfarlige forbrydelser, siger Anders Uhrskov.

Kontakt politiet

- Samtidig vil vi ikke finde os i, at man i det kriminelle miljø lukker sig om sig selv og nægter at medvirke til sagernes opklaring. Har man informationer om de her sager, skal de gives til politiet.

En anden 21-årig mand har været anholdt i forbindelse med knivstikkeriet, men blev løsladt efter at være blevet afhørt.

47 beboere måtte natten til tirsdag evakueres efter en brand på en bygning i Gellerup
Powered by Labrador CMS