Børnefamilier evakueret efter otte brande

Natten til lørdag stod et rækkehus i flammer efter endnu en brand i boligområdet Højstensgård i Herlev

Offentliggjort Sidst opdateret

FÅ DIREKTE BESKED OM ULYKKER, TRAFIK OG KRIM

Download app'en 'Nyheder.dk' til din iPhone HER

Citathistorie: TV 2 Kosmopol

Utrygheden stiger i boligområdet Højstensgård i Herlev, efter at et rækkehus natten til lørdag stod i flammer.

Det var den ottende brand på et halvt år i boligområdet med 380 boliger - og også den mest alvorlige i rækken.

- Folk mødes for at snakke sammen - nogle er bange, siger beboer og formand for afdelingsbestyrelsen, Sus Overgaard Nielsen, til TV 2 Kosmopol.

- Nogle har sådan en lynchstemning, og de vil gerne have fat i vedkommende, der har gjort det, siger Sus Overgaard Nielsen.

Om brandene er påsat kan dog endnu ikke fastlås med sikkerhed.

Otte brande

Ifølge Beredskab Øst har brandvæsnet dog rykket ud til i alt otte større eller mindre brande i Højstensgård siden begyndelsen af marts: 8. marts, 30. marts, 5. juni, 2. juli, 8. juli, 1. august, 2. august og 31. august.

Det oplyser beredskabsdirektør i Beredskab Øst, Rasmus Storgaard, til TV 2 Kosmopol. 

Han oplyser også, at brandene ligner hinanden.

- Vi kan se et mønster. Brandene er opstået sent om natten eller tidligt om morgenen typisk mellem klokken 02.00 og 04.00. Og det er samme koncept: Der er brand i affaldscontainere i områdets skraldeskure.

- Det har også været kendetegnende, at det er blevet opdaget hurtigt, og at beboere eksempelvis har kørt den brændende container væk. Og så er der ikke sket nævneværdig skade på bebyggelse, siger Rasmus Storgaard.

Gik helt galt

Natten til lørdag gik det dog helt galt på Højbjergvej, hvor der var brand i en skraldecontainer der stod op langs en husmur. 

Branden sendte varme op under et tagudhæng, og da beredskabet nåede frem efter få minutter brændte tagudhænget og taget.

Ingen personer kom noget til, men beboere i to boliger blev ifølge beredskabsdirektøren evakueret. De er nu blevet genhuset, oplyser formand for afdelingsbestyrelsen, Sus Overgaard Nielsen, der også siger, at der er tale om børnefamilier.

Indkaldt til stormøde

Afdelingsbestyrelsen har efter weekendens hændelser indkaldt beboerne fra alle boliger - hvoraf de fleste er rækkehuse - til stormøde torsdag aften.

Her vil også tryghedskonsulenter og SSP-medarbejdere fra Herlev Kommune samt medarbejdere fra Københavns Vestegns Politi være til stede.

Powered by Labrador CMS