Betjente har nappet 81

Nu går politiet efter dem

Offentliggjort Sidst opdateret

FÅ DIREKTE BESKED OM ULYKKER, TRAFIK OG KRIM

Download app'en 'Nyheder.dk' til din iPhone HER

Citathistorie: TV2 Østjylland

Lattergas i små ampuller eller større flasker har igennem en årrække været et populært rusmiddel, men en lovændring i sommeren sidste år gjorde dem ulovlige at være i besiddelse af på offentlige steder.

Det var fra det sekund, kalenderen skrev 1. juli 2023, at det blev ulovligt at være i besiddelse af gassen, men der dukker stadig eksempler op rundt omkring.

Tre mænd i bil

Så sent som i onsdags fortalte Østjyllands Politi i sin døgnrapport, at betjente havde rutine-standset en bil på Nordbyvej i Viby, hvor det viste sig, at der befandt sig to flasker lattergas.

Tre unge mænd på 17, 18 og 19 år sad i bilen og blev alle sigtet for ulovlig besiddelse af lattergas, og de to flasker lattergas blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation og destruktion.

Samlet antal

Det er blot det seneste eksempel, TV2 Østjylland er bekendt med, men vi har spurgt politiet, hvor mange sigtelser det har rejst for ulovlig besiddelse af lattergasflasker i det offentlige rum siden lovændringen.

Tallene viser, at Østjyllands Politi har registreret i alt 81 sigtelser: 11 i 2023 og indtil videre 70 i 2024 opgjort pr. 12. september.

Vil begrænse brugen

Formålet med "lattergasloven" er at begrænse mulighederne for at bruge lattergas som rusmiddel, fordi det kan give varige skader at indtage det.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at lattergas kan være farligt, fordi gaspatronerne indeholder rent gas, der ikke er opblandet med ilt. Ved inhalering fortrænger gassen ilten i indåndingsluften, og det kan i værste fald resultere i kvælning.

Politiet kan give bøder, hvis det opdager, at nogen har medbragt lattergaspatroner på eksempelvis festivaler, i nattelivet eller på uddannelsessteder.

Powered by Labrador CMS