Årvågne borgere skræmte gerningsmænd væk

En borger så en mistænkelig person hæve penge - en anden borger skræmte gerningsmand væk

Offentliggjort Sidst opdateret

Kontaktbedragerier i Syd- og Sønderjylland

Syd- og Sønderjyllands Politi har sigtet to personer for kontaktbedragerier mod ældre borgere, hvor svindlere udgav sig for at være fra banken.

Efterforskningen blev hjulpet af årvågne borgere, der observerede mistænkelige aktiviteter og kontaktede politiet, hvilket førte til sigtelserne.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Syd- og Sønderjyllands Politi har sigtet to personer i sager om såkaldte kontaktbedragerier, hvor ældre borgere er blevet kontaktet af svindlere, oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

Sigtelserne er rejst efter en efterforskning, hvor politiet har fået hjælp af årvågne borgere, som har bistået ordensmagten.

Politiet modtog mandag to anmeldelser i sager, hvor ældre var blevet kontaktet af en person, som udgav sig for at være fra banken. 

Det ene offer blev franarret både sit hævekort og sin kode.

Skræmte gerningsmand væk

Men en opmærksom borger observerede senere samme dag en mistænkelig person ved en hæveautomat i Gråsten. Personen var iklædt kasket og halsedisse, som var trukket helt op til øjnene. Det fik borgeren til at kontakte politiet.

I den anden sag lykkedes det ikke for gerningsmanden at lokke hævekortet fra sit ofre. Også her greb en borger ind, og det skræmte gerningsmanden væk.

Sigtet og løsladt

Politiets efterforskning førte frem til to formodede gerningsmænd, som er blevet sigtet og afhørt i sagen. 

De er efterfølgende blevet løsladt.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser ikke, hvorledes de sigtede forholder sig.

Powered by Labrador CMS