Forrygende år på Trapholt

77.000 gæster endte Trapholts besøgstal på i 2015, og museet er glade for at kunne fastholde den store tilslutning, der er set de seneste år.

Tvillingehuset i Kolding. Foto: Christoffer Askman (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Ud over besøgende på selve matriklen har Trapholt i løbet af 2015 afholdt et storslået udstillingsprojekt i Trekantområdet, hvor 700 borgere jævnligt mødtes og strikkede monumentale værker sammen med kunstneren Isabel Berglund.

Værkerne blev præsenteret ved Trekantområdets festuge i august, og blev her oplevet af alle der kom forbi i byrummet i Kolding, Middelfart, Fredericia, Vejle, Vejen og Middelfart. Således nåede Trapholts aktiviteter langt ud over museets mure, til mange flere tusinder af mennesker, som oplevede kunsten dukke op i deres hjemmemiljø. Succesen vidner om det store potentiale der er, når man inddrager deltagere i professionelle kunstprojekter og begiver sig ud af huset.

2015 var desuden året, hvor Klub Trapholt voksede med hele 40 procent siden sidste år. Museumsdirektør Karen Grøn glæder sig over den stigende tilslutning til museets klub:

– Det er fantastisk, at så mange tegner medlemskab til Trapholt. Det vidner om, at Trapholt er et vigtigt og nærværende tilbud med stærke udstillinger, interessante aktiviteter og en god totaloplevelse som mange benytter.

Knivskarpe udstillinger i 2016

Trapholt præsenterer i det nye år en lang række udstillinger med både danske og internationale kunstnere, hvor der bliver rig mulighed for æstetisk inspiration og debat.

Årets første udstilling, Maskernes Monument åbner torsdag den 21. januar med Isabel Berglunds gigantiske kunstinstallation i strik. Installationen er kulminationen er de seks kunstprojekter til Trekantområdets festuge, som nu samles til én fællesinstallation.

I februar åbner den højaktuelle udstilling, When Things Fall Apart – Critical Voices on the Radar, som viser kunst fra 12 lande som Danmark støtter med udviklingsbistand. I en tid med stor migration mod Europa – hvad kommenterer kunstnerne selv på i deres lande? Anslaget i udstillingen er Pascale Marthine Tayous kæmpemæssige værk på 60 kvadratmeter med 1.100 genstande der hænger ned fra loftet, og giver beskueren en fornemmelse af, at alt falder fra hinanden.

Foråret og efteråret byder også på en række nye udstillingsåbninger, der blandt andet præsenterer Afrikas kunstneriske verdensstjerne El Anatsui, den afrikanske ikoniske fotograf Okhai Ojeikeres fotoserie med skulpturelle frisurer, maleren Rene Holms bearbejdninger af Aagaard fotografierne fra Kolding Stadsarkiv samt endnu et storstilet borgerinddragende kunst projekt kaldet ”Waste Time Home Party” i samarbejde med Trekantområdet med den danske kunstner Anja Franke og den syriske kunstner Nisrin Boukhari i spidsen.

Powered by Labrador CMS