Anholder mand der lokkede pædofil i fælde

Københavns Vestegns Politi opfordrede yngre mand til at melde sig efter overfald. Nu er han anholdt.

Offentliggjort Sidst opdateret

Anholdelse i selvtægtsfænomen

En 24-årig mand er anholdt af Københavns Vestegns Politi, mistænkt for grov vold og trusler i forbindelse med et selvtægtsfænomen.

Politiet efterforsker to overfald relateret til lokning af pædofile, hvor fem personer i alt er mistænkt.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Politiet har anholdt den unge mand, som det 16. juli opfordrede til at melde sig selv i forbindelse et nyt selvtægtsfænomen.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi til Ritzau.

- På baggrund af efterforskningen har vi her til morgen anholdt den unge mand, som vi den 16. juli opfordrede til at melde sig, da han er mistænkt for overfald, skriver politiet i en mail.

Manden er 24 år. Han sigtes for grov vold og trusler. Det fremgår ikke, hvad han nærmere sigtes for.

Mand overfaldet

Politiet har dog tidligere oplyst, at den unge mand var til stede ved en hændelse på Voldgaden i Brøndby 25. juni klokken 18. Her blev en 54-årig mand overfaldet. I forvejen er tre unge mistænkt i sagen.

Den 16. juli udsendte politiet et opslag med en opfordring til den yngre mand om at melde sig selv. Samtidig truede politiet med at offentliggøre mandens foto.

- Vi opfordrer den unge mand til selv at rette henvendelse til Københavns Vestegns Politi, idet vi blandt andet har et foto af ham, og såfremt vi ikke selv formår at identificere ham, kan vores næste skridt være at efterlyse ham offentligt med foto, skrev politiet.

Det blev dog ikke nødvendigt, og tidligt tirsdag blev han anholdt.

Efterforsker to episoder

Københavns Vestegns Politi efterforsker to episoder, som relaterer sig til det nye selvtægtsfænomen, hvor pædofile bliver lokket i en fælde, overfaldet og filmet.

I alt mistænker politiet fem personer i forbindelse med de to overfald. To af dem har ifølge politiet taget del i begge overfald.

Den anden episode fandt sted den 23. juni omkring klokken 20.30. Her blev en 38-årig mand overfaldet ved Glostrup Station. Tre personer er sigtet i den sag, og den ene - en 20-årig mand - er varetægtsfængslet.

Den 24-årige nu anholdte mand bliver tirsdag klokken 13.30 fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup.

Powered by Labrador CMS