62 års fængsel for blodbad i SuperBrugsen

Fem mænd på mellem 19 og 21 år får lange fængselsstraffe for drabsforsøg i en SuperBrugsen i København

Udgivet Opdateret

Fem unge mænd er i Københavns Byret blevet idømt i alt 62 års fængsel for drabsforsøg i en SuperBrugsen på Nørrebrogade i København i januar sidste år.

20-årige Anas Abdi Shidane Yussuf har fået den længste straf. 

Han er idømt 14 års fængsel efter at være blevet kendt skyldig i to drabsforsøg i forbindelse med episoden.

Hver 12 år

Mohamad Salah Mahdi Saeid og Haron Khaled Zaher, der også er 20 år gamle, 21-årige Tapid Ra'Fat El-Sabeeh og Ilyas Akalai, som er 19 år gammel, er alle blevet idømt 12 års fængsel.

De forsøgte sammen med Anas Abdi Shidane Yussuf at dræbe en 21-årig mand, der var flygtet ind i SuperBrugsen og forsøgte at gemme sig, inden han blev fundet og stukket 15 gange med kniv, så han fik hjertestop, men overlevede.

Polsk mand spændte ben

Anas Abdi Shidane Yussuf er også dømt for drabsforsøg på en 23-årig polsk mand, der var i SuperBrugsen for at købe ind, og som havde spændt ben for Yussuf.

To personer blev ramt under blodbadet på Nørrebrogade.

Derudover er en 19-årig mand og en 17-årig dreng blevet idømt henholdsvis 10 og 8 måneders fængsel. 

KØBENHAVNS POLITI

Københavns Politi er Danmarks største politikreds målt på antallet af indbyggere, antallet af medarbejdere og på aktivitetsniveau i forhold til antallet af hændelser og anmeldelser.

Geografisk omfatter politikredsen København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner med i alt ca. 800.000 indbyggere.

Der er ca. 3.300 medarbejdere i Københavns Politi, heraf ca. 2.370 politiuddannede medarbejdere, ca. 90 politikadetter og ca. 180 juridiske medarbejdere ved anklagemyndigheden. Hertil kommer kontorfunktionærer og øvrige faggrupper.

Mere end 600 medarbejdere har deres daglige gang på Politigården i København. Herunder den centrale ledelse, administrationen, vagtcentral og servicecenter samt flere øvrige politiafdelinger. Politikredsens øvrige personale er fordelt over mange bygninger i hele politikredsen.

Kilde: Københavns Politi

De var tiltalt for drabsforsøg, men blev kendt skyldige i forsøg på medvirken til grov vold.

Powered by Labrador CMS