Kultur

Komiker i oplæring som jyde på TV 2

Komiker Torben Chris fortsætter med at lære sin københavnske kollega Thomas Hartmann at blive en rigtig jyde i anden sæson af "Jysk for begyndere" på TV Syd.

Hvor forskellige er København og Jylland egentlig, når det kommer til stykket?

Ikke særlig meget. Det er budskabet i TV Syd-serien “Jysk for begyndere”, som fortsætter i anden sæson, der løber over skærmen og streaming i midten af februar.

Det annoncerer TV Syd, en af TV 2’s otte regionale stationer, i en pressemeddelelse.

– Første sæson viste, hvordan man med humor kan komme de fleste fordomme til livs og bringe os danskere tættere sammen, siger programchefen på TV Syd, Camilla Villefrance Selch, og fortsætter:

– “Jysk for begyndere” stiller med et glimt i øjet skarpt på det, der både gør os unikke og samtidig skaber fundamentet for de mange stærke fællesskaber, vi har i regionen, siger programchefen i pressemeddelelsen.

I serien følger vi komikerne Torben Chris og Thomas Hartmann rundt i det syd- og sønderjyske, hvor Torben Chris skal lære sin københavnske kollega at være en rigtig jyde.

I første sæson fik Torben Chris introduceret Thomas Hartmann til blandt andet grænsehandel og kagebord. Men Thomas Hartmann har stadig meget at lære, hvis han – ifølge Torben Chris – skal blive fuldt integreret i det sønderjyske.

I anden sæson skal komikerkollegerne omkring alt fra camping og croquis til knallertklub og kræmmermarked – alt sammen i Syd- og Sønderjylland.

Torben Chris er oprindelig vokset op i Give, men har boet 17 år i København. Han flyttede tilbage til sin barndomsby i 2019 og overtalte senere Thomas Hartmann og hans hustru til at flytte med.

– Folk har en tendens til at tro, at der er så mange flere muligheder i København end i Jylland. Men i København tager det mindst 30 minutter at køre til disse muligheder. Derefter leder du efter parkeringsplads i 20 minutter, siger Torben Chris i pressemeddelelsen.

Thomas Hartmann, der er født i København, fortæller, at han har lært meget af at være med i programmet.

Blandt andet hvor meget tid, plads og mulighed påvirker vores valg, og hvor meget mere man når, når man ikke stresser rundt.

– De fleste københavnere ville være utroligt jyske, hvis de boede herovre, lyder det fra Thomas Hartmann.

“Jysk for begyndere 2” har premiere på TV Syd Play 10. februar og på TV 2 Play 24. februar, hvor hele serien kan streames gratis. Derudover har serien tv-premiere på TV Syd 12. februar klokken 19.30.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker