Udland

Knap 500 OSCE-ansatte er blevet evakueret fra Ukraine

Siden Rusland begyndte angreb i Ukraine, har samarbejdsorganisation trukket mange medarbejdere ud af landet.

Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) er færdig med at evakuere sine internationale medarbejdere fra Ukraine.

I alt er der tale om næsten 500 ansatte, som var til stede ved begyndelsen af den russiske invasion af Ukraine.

Det oplyser organisationens generalsekretær, Helga Maria Schmid, mandag ved et møde med organisationens 57 medlemslande.

– Det glæder mig at kunne meddele, at de tilbageværende grupper med medlemmer af vores internationale mission nu er flyttet i sikkerhed, siger hun.

– Det betyder, at næsten 500 medarbejdere, der som led i vores internationale mission var til stede ved begyndelsen af Ruslands militære operation, nu er blevet evakueret.

Det var 24. februar, at Rusland begyndte en invasion af Ukraine.

Tirsdag sidste uge blev en ukrainsk observatør ved navn Maryna Fenina fra OSCE dræbt i et artilleriangreb i byen Kharkiv.

Organisationen har fordømt Ruslands angreb i boligområder og flere gange opfordret Rusland til at indstille fjendtlighederne.

OSCE er en samarbejdsorganisation, der opstod efter en sikkerhedskonference i den finske hovedstad, Helsinki, i 1975. Organisationen har fokus på blandt andet menneskerettigheder og frie valg.

Den består af 57 lande i Europa og Centralasien, herunder Rusland. De eksterne lande USA og Canada er medstiftere og medlem af organisationen.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker