Stoler ikke på nogen

Afsoningen var bestemt ikke en dans på roser for Maria Hirse, der har udgivet en stærk bog om sine oplevelser 

Offentliggjort Sidst opdateret

Maria Hirse fik et chok, da hun indledte afsoningen af en dom på to års ubetinget fængsel, hvoraf hun i den første del kom i varetægt.

Oplevelserne har den 52-årige tidligere bogstavvender i ’Lykkehjulet’ detaljeret beskrevet i sin nye bog ’Kvinde værst: Mit liv bag tremmer’, der udkom torsdag.

Og det har bestemt ikke været en dans på roser.

Når døren smækkede for natten, sad Maria Hirse alene med sine tanker og savnet til sine børn.

- Jeg har lært meget af fængselsopholdet, og hvis jeg tidligere har haft fordomme overfor andre, så er de også forsvundet, fortæller Maria Hirse til Nyheder.dk.

Hun har ikke kun haft dårlige oplevelser i denne parallelverden, som et fængsel godt kan være. 

- Nogle gange har det også været berigende at være sammen med mennesker, der stammer fra andre vilkår end jeg. Nogle med en baggrund så sort, at man imponeres over, at de har overlevet det. Jeg har lært, at man ikke bør dømme nogen uden at kende deres ophav, lyder det videre.

Stoler ikke på folk

- Jeg er blevet stærkere, men også fået besvær med at stole på folk. At blive behandlet som mindreværdig har sat sit præg, siger Maria Hirse.

- Fængsel er bestemt ikke noget, der styrker selvværdet. Men nu er det væk, og jeg har afsonet min straf. Friheden betyder alt, fastslår hun.

Fængselsophold tog hårdt på Maria Hirse.
Powered by Labrador CMS