Molly Egelind kan ikke tro det

Det kommer fuldstændig bag på Molly Egelind, at 'Sygeplejeskolen' er blevet en seersucces.

Offentliggjort Sidst opdateret

FAKTA: Molly Egelinds blå bog

* Født i 1987 som datter af skuespiller Søs Egelind og filmfotograf Björn Blixt.

* Uddannet fra skuespillerskolen i Odense i 2015.

* Har medvirket i en række film og tv-serier, heriblandt "Okay", "Den skaldede frisør" og "Håbet". Siden 2018 har hun spillet Anna Rosenfeld i "Sygeplejeskolen".

* Er gift med skuespiller Benjamin Katzmann Hasselflug. De har to børn sammen.

Dramaet står i lys lue på Fredenslund Sygehus i sjette sæson af TV 2 Charlies hitserie "Sygeplejeskolen", hvor alle de velkendte karakterer forsøger at finde fodfæste i tilværelsen igen efter en voldsom brand.

Hos den unge sygeplejerskestuderende Anna, der spilles af Molly Egelind, flammer tvivlen op, når det gælder forholdet til kæresten, Ole - spillet af Kasper Dalsgaard - og i stedet forfølger hun gnisten mellem hende og den charmerende doktor Fischer - i skikkelse af Andreas Jebro.

Svært ved at forstå

Et valg, som skuespilleren bag godt kan have svært ved at forstå.

- Private Molly ryster da tit på hovedet ad Anna og hendes vægelsind. Men mit arbejde er jo at stå fuldstændig inde for hende som karakter og de beslutninger, hun tager, siger Molly Egelind.

Hun beskriver Anna som en tvivler, der konstant er bange for at vælge forkert, og hvis største frygt er at ende som sine forældre.

- Alt, hvad der er konformitet og småborgerlighed, afskyr hun. Og det skal jeg jo stå fuldstændig inde for, når jeg spiller hende, selv om jeg nok ville have valgt helt anderledes som ung kvinde i den situation, fortæller Molly Egelind, der kalder det en legeplads at få lov til at besjæle Anna.

Langt væk fra mig selv

- Det er på en måde en befrielse at spille noget, der ligger så langt væk fra mig selv, fordi forskellen bliver tydeligere at mærke for mig, når jeg arbejder. Og så smider jeg tingene igen og lægger arbejdet fra mig, inden jeg tager hjem.

Annas kvaler i sjette sæson giver dog anledning til en hel del refleksioner, fortæller Molly Egelind og peger på, at "Sygeplejeskolen" i det hele taget tager store emner op i denne sæson.

Liv og død

- I langt højere grad end de tidligere sæsoner handler det jo om liv og død og eksistentielle spørgsmål: "Er vi på vej i den rigtige retning? Hvad bruger vi vores voksenliv på". Og det er bare dejligt, at karaktererne har udviklet sig derhen, siger hun.

Molly Egelind fyldes med stor taknemmelighed over at være med på "Sygeplejeskolens" rejse.

- Jeg føler mig som lykkens pamfilius eller pamjulegris, som min mand plejer at sige, og derfor bliver jeg altid i tvivl om, hvad det hedder, siger Molly Egelind, der privat er gift og har to døtre med kollegaen Benjamin Hasselflug, og griner.

Havde ikke troet det

Hun kalder det "fuldstændig ubeskriveligt", at "Sygeplejeskolen", der til at begynde med ikke havde noget prangende budget, er blevet en seersucces.

- Hvis du havde fortalt mig, da vi gik i gang med at filme sæson et, at vi nu ville være i gang med at filme sæson syv, så havde jeg ikke troet det, siger Molly Egelind og fortsætter:

De er glade for serien

- Men når jeg så snakker med vores søde fans og hører, hvor glade de er for serien, og at de ser den på tværs af generationer, så giver det jo sig selv. Så forhåbentlig går det ligesådan med sæson seks og syv, så vi kan lave endnu mere.

Der kommer et nyt afsnit af sjette sæson af "Sygeplejeskolen" hver søndag på TV 2 Play og TV 2 Charlie.

Skuespiller Molly Egelind spiller den sygeplejerskestuderende Anna i TV 2 Charlie-serien "Sygeplejeskolen", der lige nu er aktuel med sjette sæson.
Powered by Labrador CMS