Mikkel Kessler var der til det sidste

Boksestjernen var vidne til morens sidste åndedrag

Offentliggjort Sidst opdateret

I Mikkel Kesslers nye selvbiografi  'Uden parader' fortæller den 45-årige boksestjerne om sin mors sygdomsforløb og endeligt.

'Mopper' medvirkede også i den populære realityserie 'Familien på Bryggen' på TV3.

Mistede først faren

I 2013 mistede han sin far, og blot få år senere blev Mikkel igen ramt af sorg, da hans mor, Mopper, blev alvorligt syg.

Mikkel og hans kone, Lea Hvidt Kessler, havde planlagt at flytte til Spanien, da de fik beskeden om, at Mopper havde fået kræft i halsen. De aflyste straks deres planer for at være der for hende under hendes behandling.

Pakket og klart

- Lea og jeg havde aftalt, at vi ville flytte til Spanien, og alt var pakket og klart, da vi fik at vide, at mor havde fået kræft i halsen, skriver han i bogen.

- Selvom strålebehandlingen i første omgang så ud til at virke, viste det sig, at kræften havde spredt sig til leveren. Der var ikke meget at gøre, udover at håbe på, at hun ville få en smertefri afslutning.

De sidste dage

Mopper tilbragte sine sidste dage på hospice, hvor hun sov stille ind den 21. november 2016, omgivet af sin familie.

Vågende trekløver

- Flere gange stoppede hun med at trække vejret i en del sekunder, og vi tænkte, 'Det var det'. Men så trak hun pludselig vejret igen, og vores lille vågende trekløver fortsatte med at fortælle sjove historier om mor – indtil det sidste lille suk kom ud af hende, fortæller han i 'Uden Parader'.

Ann Patricia 'Mopper' Christiansen blev 78 år.

Powered by Labrador CMS