Mange nye tiltag i aften i Vild med dans

Nye ansigter blandt både dommere, værter og musikere og et anderledes studie er blandt de mange tiltag, som både skyldes fornyelse og omstændigheder

Thomas Evers Poulsen tager sin 19. sæson som professionel danser i "Vild med dans". I år er hans makker tv-personlighed Rachel Ellebye, der var blandt deltagerne i reportageserien "Årgang 0". (Arkivfoto).

Sidste år havde "Vild med dans" 20-sæsoners jubilæum.

Fra fredag og efteråret over valser den 21. udgave af dansedysten over skærmen.

Selv om konceptet er yderst velkendt, er en række tiltag på vej, fortalte TV 2's underholdningsredaktør, Mads Elias Højbjerg Ravn, på et pressemøde forud for premieren.

- I sæson 20 gav vi os rigtigt meget tid til at kigge tilbage i historien - i år kigger vi rigtigt meget fremad og prøver at skabe fremtidens "Vild med dans", forklarede han.

Ændringerne er både foranlediget af et ønske om fornyelse, men også grundet omstændigheder.

Anderledes åbning

Allerede når programmet skydes i gang fredag klokken 20, bliver det med en anderledes åbning.

Det er programmets værter, Martin Johannes Larsen og debutanten Cilia Trappaud, som danser showet i gang.

Cilia Trappaud har overtaget værtstjansen, da den mangeårige Vild med dans-vært Sarah Grünewald stoppede efter sidste års finale efter et årti i spidsen for at åbne nye kapitler i sit arbejdsliv.

Værtsdebutanten er selv professionel danser og har danset for verdensstjerner som Beyoncé og Usher.

- Hun er en dejlig kapacitet, vi har fået ind i programmet, lød roserne fra TV 2-redaktør Mads Elias Højbjerg Ravn.

- Det er første gang, hun er vært for et stort underholdningsshow. Men det er bestemt ikke første gang på en scene, hvor hun skal underholde for en hel masse mennesker.

Debut på dansegulvet

Også på dansegulvet er der en debutant i Nikolaj Lund, der skal svinge bakkesangerinden Dot Wessman rundt.

Hun er blandt årets deltagere, som blandt andre udgøres af Badehotellet-skuespilleren Morten Hemmingsen og tv-værterne Sara Lygum og Rasmus Staghøj.

Ud over at sende live hver fredag bliver der skruet op for "Vild med dans" på de sociale medier, og det har youtuberen Fredrik Trudslev, som sidste år dansede sig til en andenplads med makkeren Jenna Bagge, fået til opgave.

Han er udnævnt til backstage-reporter, hvor han ud over at dække programmet på eksempelvis Instagram også får en fremtrædende rolle i selve liveprogrammerne.

Nyt 'Vild med dans-band'

Den musik, deltagerne danser til, bliver musikeren Oliver McEwan kapelmester for, og han har ifølge Mads Elias Højbjerg Ravn sammensat et helt nyt Vild med dans-band.

Programmets hidtidige husorkester, The Antonelli Orchestra, er blevet lagt på is af TV 2 efter beskyldninger om krænkende kommentarer fra orkesterleder Claes Antonsen i forbindelse med optagelserne af programmet "Toppen af poppen", der også sendes på kanalen.

Også gæstedommere

I anledning af programmets 20-sæsoners jubilæum sidste år blev gæstedommere introduceret.

Her flankerede en ny gæstedommer - heriblandt tidligere vindere, professionelle dansere og værter - det faste dommerpanel.

Det fortsætter i år - dog ikke i hvert program, men når det giver mening, forklarede Mads Elias Højbjerg Ravn.

Derudover vil der være forskellige temaer i løbet af sæsonen. Blandt andet et musicaltema, hvor der vil være en gæstedommer.

Det faste panel

Årets faste panel består for første gang kun af tre dommere: tidligere vinder Marianne Eihilt, koreograf Sonny Fredie-Pedersen og debutant Lene James Mikkelsen. Tidligere år har der været enten fire eller fem dommere.

- Lene James Mikkelsen er spidsen inden for at bedømme og træne professionelle dansepar, lyder det fra Mads Elias Højbjerg Ravn.

Laxholm vender tilbage

Anne Laxholm, som har været den sidste tilbageværende oprindelige dommer, oplyste i sommer, at hun havde takket nej til at tage sin 21. tørn bag bordet.

Men hun vender tilbage som gæstedommer i årets semifinale, som derved samtidig bliver et afdansningsbal for den 72-årige dansedronning.

Det afslørede hun for nylig over for Billed-Bladet.

- Alting har sin tid, og nu har jeg været med i 20 år, så den beslutning er helt rigtig, sagde hun til ugebladet.

Dommerne kommer i år til at sidde til højre i tv-billedet, for i venstre side af studiet er der gjort plads til et såkaldt green room, hvor parrene sidder, inden og efter de har været på gulvet.

Årets "Vild med dans" får premiere på TV 2 og TV 2 Play fredag 20. september klokken 20.

Powered by Labrador CMS