Laura Illeborg er død: Ramt af hjerneblødning midt under koncert

Hendes mand skriver rørende opslag på Facebook

Offentliggjort Sidst opdateret

I lørdags blev den 55-årige sanger Laura Illeborg ramt af en hjerneblødning midt i et nummer under koncerten, som hun aldrig vågnede op fra. 

Efter tre dage blev hun erklæret død.

Hjerteskærende afsked 

Hendes mand, Jakob Kvist, mindedes hende i et rørende opslag på Facebook. 

- Det er ubærligt at skrive disse linjer, for Laura var min elskede kvinde og eneste ene igennem 33 vidunderlige år. Hun var mor til vores tre børn, som nu, ligesom jeg, står fortvivlede og amputerede tilbage, skrev den 60-årige journalist og virksomhedsejer.

- Derudover var Laura en højtelsket ven for utallige – generøs, kærlig, klog og morsom som få. Laura døde alt for tidligt, men vi finder en lille trøst i, at hun faldt om midt i det, hun elskede allerhøjest, tilføjede han.

En unik kunstner

Laura Illeborg var kendt som en unik kunstner i sin generation. Hendes sange tog udgangspunkt i hendes omgivelser i København, og hendes minimalistiske tekster med nordisk tone blev rost som nogle af de fineste i dansk musik.

Tro mod sin stil

Laura holdt fast i sin egen stil og trak inspiration fra både Tove Ditlevsen og Halfdan Rasmussen. Hun blev ofte fremhævet for sin kombination af enkle popmelodier og vedkommende, reflekterende tekster.

Familien har endnu ikke meldt ud, hvornår begravelsen finder sted.

Laura Illeborg fik hjerneblødning midt i en koncert. Nu er hun død.
Powered by Labrador CMS