Klassikeren "Shogun" kan skrive TV-historie

Tv-serien "Shogun" er den serie, der har samlet flest nomineringer ind til Emmy-prisuddeling for 2024.

Offentliggjort

Emmy-nomineringer 2024

TV-serien 'Shogun' modtager 25 nomineringer, herunder bedste dramaserie, og sætter rekord for flest nomineringer i år.

'The Bear' følger efter med 23 nomineringer og sætter rekord for en komedieserie.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Den amerikanske tv-serie "Shogun", der er baseret på klassikeren af samme navn fra 1980'erne, løber med 25 nomineringer til årets Emmy-uddeling.

Det fremgår af listen over samtlige nomineringer til uddelingen af den amerikanske tv-pris Emmy, der finder sted den 15. september.

Serien, der tager seerne tilbage til 1600-tallet i Japan, er dermed den serie, der har trukket flest nomineringer i land i år.

Vil være historisk

Historien er baseret på en velkendt myte om en engelsk sømand, der i 1600-tallet strander i Japan, som er præget af et feudalistisk samfund.

"Shogun", der primært foregår på japansk, lander blandt andet nomineringer indenfor kategorierne bedste kvindelige skuespiller i en dramaserie, bedste mandlige skuespiller i en dramaserie og bedste dramaserie.

Hvis serien skulle vinde prisen for bedste dramaserie, vil det være historisk. Aldrig før er prisen for bedste dramaserie gået til en serie, der overvejende foregår på et andet sprog end engelsk.

Emmy-uddelingen finder sted den 15. september i Los Angeles. (Arkivfoto).

HBO vippet af pinden

FX, der er selskabet bag serien, vipper med de mange nomineringer HBO af pinden. HBO har år efter år haft et fast greb om dramakategorien med serier som "Succesion" og "The Last of US".

Lige i halen på "Shogun" ligger den amerikanske hitserie "The Bear" med 23 nomineringer.

Dermed sætter "The Bear", der handler om en kok, der forsøger at vende skuden for familiens sandwichbar i Chicago, rekord for flest Emmy-nomineringer for en komedieserie.

Skal op mod "The Crown"

"Shogun" skal kæmpe mod blandt andet "The Crown", "Fallout", "The Morning Show" og "Slow Horses" om prisen for bedste dramaserie.

"The Bear" er nomineret til bedste komedieserie og skal blandt andet kæmpe om prisen mod "Reservation Dogs", "Hacks" og "Abbott Elementary".

Selve prisuddelingen finder sted den 15. september i Peacock Theater i Los Angeles.

Powered by Labrador CMS