- Katherine Diez veksler mellem sladder og pinligt storhedsvanvid

Hård dom over selvbiografi

Offentliggjort Sidst opdateret

Plagiatsagen omkring Katherine Diez

Katherine Diez blev anklaget for plagiat i flere Berlingske-klummer og Instagram-opslag, hvilket førte til en mediestorm og undersøgelse af hendes arbejde.

Efterfølgende undersøgelser bekræftede flere tilfælde af plagiat, hvilket Diez selv havde svært ved at forstå betydningen af.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Det gør af og til ondt på sjælen, når man læser Katherine Diez' debutbog, selvbiografien "I egen barm", men i det store og hele slipper forfatteren for let.

Sådan lyder det i Dagbladet Informations anmeldelse af bogen.

- Den tristhed, der egentlig er nerven i bogen, drukner i det, der er svært ikke at forveksle med et hævnmotiv og et snedigt stykke markedsføring, skriver Informations anmelder Bodil Skovgaard Nielsen.

- Nu får Katherine Diez talt ud, og det gør godt, når det gør ondt. Men hun slipper også for let fra for alvor at gribe i egen barm.

Undersøgte alle hendes udgivelser

Katherine Diez blev i år genstand for en større sag med beskyldninger om plagiat i en række Berlingske-klummer og opslag på sin Instagram-profil.

De første anklager om plagiat begyndte i en tråd på det sociale medie Reddit. Herefter tog flere medier historien op, og Berlingske, som havde haft Diez ansat, igangsatte en undersøgelse af hendes udgivelser.

Katherine Diez har med "I egen barm" fået debut som forfatter. Bogen kommer, i kølvandet på at hun tidligere på året blev beskyldt for at plagiere i hendes anmeldelser og klummer.

Der blev fundet flere eksempler på plagiat. Diez skriver i bogen, at hun var uforstående over for, at teksterne uden plagiat mistede betydning.

- Pinligt storhedsvanvid

Ekstra Bladets anmelder René Fredensborg mistænker i sin anmeldelse forlaget bag bogen, People's Press, for at have spottet en god mulighed for at tjene en skilling på skandalen.

- Et opportunistisk forlag har desværre ladet Katherine Diez udgive sin offerhistorie, der veksler mellem selvmodsigende sladder, pinligt storhedsvanvid og et pauvert forsøg på selvkritik, skriver René Fredensborg.

Avisen giver bogen én ud af seks stjerner.

- Debutbogen er et alt for ustruktureret navlepillerprojekt, hvor Katherine Diez løber hovedløst rundt og forklarer og forsvarer sit askepotkompleks, mens hun ublu spejler sig i førende feminister, filmdivaer og realitystjerner, skriver René Fredensborg.

- En gratis omgang

I Weekendavisen giver Asker Hedegaard Boye indtryk af, at bogen langt hen ad vejen er en gratis omgang for den skandaleramte forfatter.

Den er dog ikke forladt for indlevelse.

- Stærkest står de både triste og rørende 30-35 sider om en tumultarisk barn- og ungdom i Aarhus, spiseforstyrrelserne, en sej mor og en hystade af en sydfransk far.

- I en anden og rarere verden ville Diez for længst have etableret sig som anerkendt forfatter af young adult-litteratur. Barnets psykologi ligger hende ikke fjernt, skriver Weekendavisen

Powered by Labrador CMS