Dansedommer kæmpede med tårerne

Lene James Mikkelsen forstår nu bedre, hvad 'Vild med Dans' også handler om

Offentliggjort

Lene James Mikkelsen måtte støves op, da ‘Vild med Dans’-produktionen pludselig stod med afbud fra både Anne-Margrethe Laxholm og Nicolaj Hübbe under forberedelserne til den nye sæson. 

Der var med andre ord brug for hurtig handling, og resultatet blev en dommertrio med Marianne Eihilt, Sonny Fredie-Pedersen og Lene James Mikkelsen – tidligere verdensmester i dans.

Stærke følelser

Lene James Mikkelsen gjorde status efter afslutningen af de første tre runder af dansekonkurrencen fredag aften.

- Jeg synes, det er rigtigt sjovt at være med, sagde den 66-årige dommer tilfreds til Nyheder.dk.

Aftenen blev stærkt følelsesladet, da den høje og stærke kajakroer Victor Gairy Aasmul, 25, dybt berørt måtte forlade konkurrencen.

Hans reaktion kom bag på den nye dommer.

- Jeg er helt grøn, og de stærke følelser, der kommer op på grund af konkurrencen – det er alligevel overvældende, sagde hun.

En ny forståelse 

Lene James Mikkelsen har før set showet på tv derhjemme, men at være med i virkeligheden har ændret hendes syn på, hvad det også handler om.

- Når jeg tidligere har set showet, har jeg tit tænkt, at det bare er en konkurrence, så slap dog af. Men nu forstår jeg det meget bedre: Jeg var selv tæt på at fælde en tåre i aften. Det bliver meget følelsesbetonet, og det, alle taler om med 'Vild med Dans’-familien, er virkeligt, fortsatte hun.

Sammenholdet i 'Vild med Dans'

Den særlige atmosfære gør et stort indtryk på Lene James Mikkelsen.

- Det handler nok om måden, man bliver modtaget på af hele personalet, kammeratskabet mellem danserne og også mellem dommerne, mente hun er årsagen til fællesfølelsen af sammenhold på- og bag scenen.

Det mest udfordrende

Trods glæden ved at være en del af seerflagskibet på TV 2, understregede hun også, at rollen som dommer ikke er uden udfordringer:

- Det sværeste er at give en positiv kritik, som nydanserne kan bruge til noget – ramme det rigtige niveau, så de også forstår budskabet, forklarede Lene James Mikkelsen om sin opgave i det store tv-show.

Lene James Mikkelsen.
Dommerne Marianne Eihilt, Sonny Fredie-Pedersen og Lene James Mikkelsen under premieren på Vild med dans i København.
Powered by Labrador CMS