Birgitte Hjort Sørensen: -Alting har en pris

Skuespilleren hyldet på Folketeatret

Offentliggjort Sidst opdateret

Det var en yderst stolt Birgitte Hjort Sørensen, der søndag aften modtog den fornemme Lauritzen-prisen 2024 sammen med 250.000 kroner på scenen i Folketeatret.

Første gang

- Det er faktisk første gang, jeg har vundet en pris, så alene det er jo dejligt, sagde den 42-årige skuespiller til Nyheder.dk med blomster og pokal i hænderne.

- Det er en stor anerkendelse, jeg er ydmyg og beæret over det. Der har siddet nogle mennesker i et rum og valgt mig. Det er stort, fortsatte Birgitte Hjort Sørensen, der netop er gået i gang med optagelserne til anden sæson af 'Oksen' på TV 2.

Kombinationen af børn og karriere

Birgitte Hjort Sørensen reflekterede også over den balancegang, det kan være at have små børn og en international karriere.

- Det er svært med arbejde i udlandet, når man har små børn. Ofte betyder det, at man skal forpligte sig til at arbejde i seks-otte måneder ad gangen, så det harmonerer dårligt med det at have børn, sagde hun, der har to små piger født i 2018 og 2020.

Bag succesen ligger hårdt arbejde

Trods det ydre billede af succes har vejen til anerkendelse været fyldt med udfordringer, afslører skuespilleren.

- Alting har en pris. Når man vælger til, vælges samtidig fra. Jeg har kæmpet i min karriere, og nogle gange kan det se let ud. Udefra ser man kun succeserne, men alle mellemregningerne og afslagene opfattes ikke, og dem skilter vi jo heller ikke med, sagde Birgitte Hjort Sørensen ærligt.

Også Anders W. Berthelsen modtog Lauritzen-prisen 2024 sammen med Birgitte Hjort Sørensen for skuespiller-præstationen.
Powered by Labrador CMS